Сьогодні - Різдво Предтечі і Хрестителя Господнього Іоанна: Історія, традиції, вірування (фото)

Різдво Іоанна Хрестителя - важливе свято для православних.

Різдво Предтечі і Хрестителя Господнього Іоанна. Фото: ЖЖ.

Сьогодні, 7 липня віруючі люди святкують святий день – Різдво чесного славного Пророка, Предтечі і Хрестителя Господнього Іоанна, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

У цей світлий день згадують народження пророка, який передбачав пришестя Ісуса Христа. Сам Іоанн народився в родині літнього іудейського священика Захарії і його дружини Єлизавети. За переказами до батька Іоанна явився архангел Гавриїл, який сповістив Захарія, що у них з дружиною народиться син.

Свято дуже шанується серед православних, тому на Різдво Пророка дотримується суворий піст. Вважалося, що дотримання посту позбавить від багатьох гріхів. Також люди вірили, що у того, хто постить в цей день будуть виконуватися будь-які бажання.

Заборони на Різдво Предтечі і Хрестителя Господнього Іоанна

Віруючим людям заборонялися будь-які веселощі в цей день. На Різдво Предтечі не можна співати пісні і танцювати, інакше можна розгнівати небеса.

Також на свято було придумано багато прикмет і забобонів. Наприклад, якщо за людиною по дорозі буде йти біла собака, то не варто її проганяти. Якщо пес супроводжував людину до самого будинку, то потрібно впустити її в житло. Вважалося, що біла собака приносить за собою в будинок удачу і благополуччя. Люди вірили, що таким чином сам Іоанн Хреститель благословляє праведну людину на краще життя.

Серед автомобілістів теж існують повір’я на Різдво Хрестителя Іоанна. Водії заговорюють свою машину від будь-яких неприємностей. Так, на капот потрібно посипати три щіпки солі і проговорити: «Куди ця сіль потрапила, немає ні псування, ні поломки, ні подряпин і ні вм’ятин». Також в салон авто клали подушечку з м’ятою, чий аромат повинен був заспокоювати водія і рятувати його від стресу за кермом.

Російський боксер зізнався, чи спілкується з Василем Ломаченком

четвер, 2 травень 2024, 20:55

Російський колишній чемпіон світу Сергій Ковальов розповів, коли востаннє контактував з Василем Ломаченком. За словами росіянина, він заходив у роздягальну до українця перед його поєдинком проти Девіна Хейні, щоб підтримати його. Після цього у них не б...

Військовозобов’язаний відмовився від повістки, бо... злякався ТЦК

четвер, 2 травень 2024, 20:39

Великобагачанський районний суд Полтавської області призначив рік тюрми 42-річному військовозобов’язаному за те, що той ухилився від призову на військову службу під час мобілізації. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на дані судового реє...