
В Україні зафіксовано нові випадки ботулізму, один з яких обумовлений вживанням рибної консерви промислового виробництва. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила головний інфекціоніст МОЗ Ольга Голубовська, передають Патріоти України.
У зв'язку з появою нових випадків, вона переглянула свої рекомендації з профілактики ботулізму. Тепер, окрім в'яленої, солоної або копченої риби, ковбаси, шинки і домашньої консервації, небезпеку становить і консервована продукція, куплена в магазинах і вироблена в промислових умовах. "Або ж цю продукцію треба піддати термічній обробці", - додає вона."Нагадую, що протиботулічної сироватки в регіонах немає. Так що порятунок потопаючих - справа рук самих потопаючих... Нам залишається тільки одне - профілактика", - пише головний інфекціоніст МОЗ.
У свою чергу, лікар-інфекціоніст Андрій Сніцар звертає увагу на безвідповідальне ставлення людей до свого здоров'я і небезпечних продуктів."Але хіба наш народ залякаєш неякісними продуктами? Нещодавно з німим захопленням спостерігав, як компанія з шести мужиків, зсунувши столи і штук дванадцять келихів з запітнілим (пивом - Ред.), жадібно поглинала його і гору в'яленої риби. Подумав поговорити, але не наважився - наші мужики на руку легкі ! А ще якщо в хмелю ... А ще якщо представлюся, шо лікар ", - пише на своїй сторінці в Facebook він.
Кабінет Міністрів України ухвалив постанову, яка посилює контроль за обігом знеболювального препарату "Налбуфін", що дасть змогу посилити держконтроль за його обігом, зокрема ймовірним продажем без рецепта. Про це 7 листопада поінформувала пресслужба М...
Двох киян повідомили про підозру в шахрайстві. За даними слідства, вони видавали себе за розробників зброї й пообіцяли американському добровольцю з лав ЗСУ створити "лазерну установку" для знищення дронів і ракет за 3,2 млн грн. Про це повідомила пресс...