В Україні зафіксовано нові випадки ботулізму, один з яких обумовлений вживанням рибної консерви промислового виробництва. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила головний інфекціоніст МОЗ Ольга Голубовська, передають Патріоти України.
У зв'язку з появою нових випадків, вона переглянула свої рекомендації з профілактики ботулізму. Тепер, окрім в'яленої, солоної або копченої риби, ковбаси, шинки і домашньої консервації, небезпеку становить і консервована продукція, куплена в магазинах і вироблена в промислових умовах. "Або ж цю продукцію треба піддати термічній обробці", - додає вона."Нагадую, що протиботулічної сироватки в регіонах немає. Так що порятунок потопаючих - справа рук самих потопаючих... Нам залишається тільки одне - профілактика", - пише головний інфекціоніст МОЗ.
У свою чергу, лікар-інфекціоніст Андрій Сніцар звертає увагу на безвідповідальне ставлення людей до свого здоров'я і небезпечних продуктів."Але хіба наш народ залякаєш неякісними продуктами? Нещодавно з німим захопленням спостерігав, як компанія з шести мужиків, зсунувши столи і штук дванадцять келихів з запітнілим (пивом - Ред.), жадібно поглинала його і гору в'яленої риби. Подумав поговорити, але не наважився - наші мужики на руку легкі ! А ще якщо в хмелю ... А ще якщо представлюся, шо лікар ", - пише на своїй сторінці в Facebook він.
Колишній нападник збірної України та Дніпра Євген Селезньов поділився спогадами щодо своєї кар'єри. За словами відомого футболіста, він пережив неприємний епізод, унаслідок якого він вибачався перед Мироном Маркевичем, передають Патріоти України. «Були...
Нещодавно військовозобов'язані українці отримали можливість оформляти відстрочку від мобілізації у додатку "Резерв+". На сьогоднішній день такою функцією скористалися вже понад 150 тисяч людей, передають Патріоти України. Такий високий показник свідчит...