Спалах ботулізму в Україні: Головний інфекціоніст розповіла про нові загрози

Ольга Голубовська звернула увагу на те, що небезпеку також становить і консервована продукція, куплена в магазинах і вироблена в промислових умовах.

В Україні спалах ботулізму. Фото: 24 Канал.

В Україні зафіксовано нові випадки ботулізму, один з яких обумовлений вживанням рибної консерви промислового виробництва. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила головний інфекціоніст МОЗ Ольга Голубовська, передають Патріоти України.

У зв'язку з появою нових випадків, вона переглянула свої рекомендації з профілактики ботулізму. Тепер, окрім в'яленої, солоної або копченої риби, ковбаси, шинки і домашньої консервації, небезпеку становить і консервована продукція, куплена в магазинах і вироблена в промислових умовах. "Або ж цю продукцію треба піддати термічній обробці", - додає вона.

"Нагадую, що протиботулічної сироватки в регіонах немає. Так що порятунок потопаючих - справа рук самих потопаючих... Нам залишається тільки одне - профілактика", - пише головний інфекціоніст МОЗ.

У свою чергу, лікар-інфекціоніст Андрій Сніцар звертає увагу на безвідповідальне ставлення людей до свого здоров'я і небезпечних продуктів.

"Але хіба наш народ залякаєш неякісними продуктами? Нещодавно з німим захопленням спостерігав, як компанія з шести мужиків, зсунувши столи і штук дванадцять келихів з запітнілим (пивом - Ред.), жадібно поглинала його і гору в'яленої риби. Подумав поговорити, але не наважився - наші мужики на руку легкі ! А ще якщо в хмелю ... А ще якщо представлюся, шо лікар ", - пише на своїй сторінці в Facebook він.

"Закрий рота і йди звідси": На Львівщині працівники ТЦК зупинили автівку волонтера (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 19:54

Працівники одного з Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) потрапили у черговий скандал. Цього разу подія сталася у Львівській області. Про це повідомляє видання "Четверта студія", посилаючись на місцеві Telegram-кана...

Український футболіст потрапив у расистський скандал у Франції

п’ятниця, 26 квітень 2024, 19:43

Півзахисник Бордо Данило Ігнатенко запам’ятався скандалом у домашньому матчі 24-го туру французької Ліги 2, у якому його клуб переміг Дюнкерк з рахунком 2:0, передають Патріоти України. Як пише L’Equipe, у цьому поєдинку українець нібито обізвав футбол...