"Спасибо бреду за победу! Крем наш!": У Маріуполі активісти провели "монстрацію" з підтекстом (фото, відео)

Маріупольці не завжди розуміли саму ціль "монстрації" та навіть ображались на деякі лозунги.

"Монстрація" у Маріуполі. Фото: УНН.

Понад 50 маріупольських активістів, блогерів та журналістів провели сьогодні "монстрацію" міста, передають Патріоти України з посиланням на Depo.Донбас.

Стартувала вона на адміністративній площі навпроти згорілого міськвиконкому, де учасники протестували стартові гасла. Найпопулярнішим став: "Мир! Труд! Wi-Fi!" Скандуючи його, вони пройшли площею до місця збору маріупольських прихильників СРСР та запропонували їм приєднатись, але люди похилого віку не розділили ідеї боротьби "за наше всё" и швидко розійшлися. За що отримали у слід рішуче "ТЮ!" від бійців за те, щоб "Не пройшло!"

Лишившись підтримки "бабусь та дідусів" учасники акцій пішли далі центром міста, аби перевірити його на абсурдність. Вони вимагали свободи пасажирам та пішоходам, а за одно и птахам. Також закликали біля лотка з продажу солодкої вати "зберігати вату", та вимагали надати права "кислій ваті".

Маріупольці не завжди розуміли саму ціль "монстрації", та навіть ображались на лозунги типа: "Крем наш!", або "Спасибо бреду за победу!", але в той же час погоджувались із затвердженнями, що "Бир! Труд! Май!" звучить непогано.

Також мешканцям міста напевно сподобалось, як люди з плакатами пройшли навколо драмтеатру "квадратно-гнездовым способом", і все заради того, щоб вибороти право на "однополі драки", або фраки.

Протягом близько двох годин акції активісти майже зірвали голоси, навіть мегафон охрип, а хлопчина у костюмі "абібас", який постійно цікавився, чи є в кого сємкі та вимагав від журналістів прибрати камери, заправив штани у носки та присів відпочити.

Організатори ж "Монстрації" ефектом від дійства задоволені і вважають її проведення вдалим. "У суспільстві є запит на нові форми прояву громадської думки, маріупольці спроможні подивитись на своє життя із гумором, навіть не дивлячись на близькість фронту", - вважає одна з організаторок акції Діана Берг. Відпочивши на власних плакатах учасники акції розійшлись, але домовились ще раз зібратися на подібний "проплачений" мітинг та ще й заплатити організаторам, які його і "проплатили".

Дуже злякався? Легіонер "Шахтаря" хоче залишити Україну після обстрілів Києва

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:58

Венесуельський нападник донецького "Шахтаря" Кевін Келсі хоче залишити український клуб, повідомляє Telegram-канал "Футбол з вертольота". За інформацією джерела, бажанням 19-річного футболіста залишити клуб є страх війни у країні, передають Патріоти Ук...

Коли буде Великдень у 2024 році і не можна робити у свято

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:55

Великдень для українців завжди був одним із найголовніших релігійних свят у році. Це перехідне свято, тобто його дата щороку змінюється, передають Патріоти України Коли Великдень 2024 року в Україні та чи зміниться його святкування через перехід на нов...