Спіймали на "приманку": У Кривому Розі правоохоронці затримали маніяка, жертвами якого стали шість жінок (фото)

Затриманому загрожує покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

Затриманий маніяк. Фото:0564.ua

У Кривому Розі правоохоронці затримали серійного вбивцю-гвалтівника. Його жертвами стали шість жінок, двоє з них - загинули. Всіх жертв чоловік душив, гвалтував і забирав у них особисті речі. Для його пошуку і затримання була створена група з числа найбільш досвідчених працівників різних служб, а також Департаменту карного розшуку Нацполіції. Затримати зловмисника вдалося завдяки проведеній спецоперації за участю жінки, яка виконувала роль "приманки". Про це сьогодні, 22 червня, повідомив перший заступник голови Національної поліції України - начальник кримінальної поліції В'ячеслав Аброськін, передають Патріоти України.

За його словами, протягом травня-червня цього року на території Кривого Рогу Дніпропетровської області сталося шість нападів на жінок. В результаті цих злочинів дві постраждалі загинули, ще чотири - отримали фізичного насильства. Зловмисник грабував жінок і забирав їх особисті речі.

Після збору і аналізу всієї інформації стало зрозуміло, що всі постраждалі жінки мають вік від 18 до 38 років. Всі злочини вчинені схожим способом, жертви схожі між собою за зовнішніми ознаками. Крім того, збігався час вчинення злочину - після 21 години.

В'ячеслав Аброськін зазначив, що всі з'ясовані ознаки вказували на серійність злочинів, тому для їх розкриття була створена посилена слідчо-оперативна група. Розшукові заходи проводилися цілодобово. До їх проведення щодня залучалося близько півтисячі людей: поліцейських, бійців Нацгвардії, військовослужбовців, громадян.

"18 червня ми встановили особу, причетну до скоєння цих злочинів. Зібрано всі докази. На сьогодні особа затримана, заарештована, перебуває в ізоляторі тимчасового утримання. Чоловік дає свідчення, і практично за всіма епізодами вбивств або розбійних нападів зібрана доказова база. На сьогодні зловмисникові оголошено підозру по шести епізодах", - підкреслив перший заступник голови Нацполіції.

Він також додав, що правоохоронці вилучили мобільні телефони та особисті речі потерпілих, а також інші докази, що вказують на виуватість затриманого.

За словами начальника Департаменту карного розшуку Сергія Тихонова, правоохоронці провели максимум заходів і мобілізували всі можливості для виявлення і затримання зловмисника. З цією метою в Кривий Ріг відправили найбільш досвідчених працівників Департаменту карного розшуку Національної поліції України. Крім того, до пошуків злочинця залучили психолога, який склав психологічний портрет нападника.

«Це нам дозволило прогнозувати його дії, зрозуміти його наступні кроки і ефективніше планувати подальші дії оперативників по його встановленню та затриманню», - зазначив Сергій Тихонов.

За його словами, зі свідчень уцілілих жінок фахівці склали фоторобот з прикметами нападника. Крім того, правоохоронці залучили до пошуків нападника жінку, схожу на раніше постраждалих. Вона виконала роль «приманки» під час спецоперації із затримання зловмисника.

В результаті спецоперації правоохоронці затримали 35-річного раніше судимого жителя Кривого Рогу. З'ясовано, що він звільнився з місць позбавлення волі в кінці 2017 року.

"В результаті комплексу вжитих заходів особистість злочинця встановлено і затримано. Йому інкримінують умисні вбивства та розбійні напади", - зазначив Сергій Тихонов.

Слідчими дії чоловіка кваліфіковані за статтями 187 (розбій) та 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Чоловіка суд взяв під варту терміном на 60 діб. Затриманому загрожує покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

Як повідомлялося раніше, у Кривому Розі Дніпропетровської області правоохоронці затримали чоловіка, якого підозрюють у скоєнні серії тяжких злочинів.

Джерело: 0564.ua

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...