Спікер МВС розповів, через що виникли складнощі з пошуком замовника нападу на Катерину Гандзюк

Сама потерпіла розповіла генеральному прокурору України Юрію Луценку про як мінімум трьох потенційних замовників нападу, але зараз підозрюваних більше.
Катерина Гандзюк розповіла про трьох потенційних замовників нападу. Фото: соцмережі.

Пошуки вбивці Катерини Гандзюк ускладнює велике коло підозрюваних - потенційних замовників. Про це повідомляє директор Департаменту комунікацій МВС України Артем Шевченко на своїй сторінці в Facebook, передають Патріоти України.

Раніше потерпіла Гандзюк розповіла генеральному прокурору України Юрію Луценку про як мінімум трьох потенційних замовників нападу. Генпрокурор, спираючись на інформацію від поліції і СБУ, назвав вже 12 осіб. За словами Шевченка, це занадто велика кількість з точки зору пошуку одного справжнього і доказів його провини.

"Найлегшим, але найнезаконніший способом було б "кріпанути" ветерана АТО і кавалера ордена "За мужність 3 ступеня" Сергія "Опера" Торбіна, який був звільнений з лав міліції за службовою невідповідністю в далекому січні 2000 року. Тобто застосувати до підозрюваного в організації вбивства незаконні методи слідства", - написав журналіст.

Однак він також додав, що такі методи зараз не підходять, вони залишилися в минулому. "А через такий резонанс і широкі права захисту підозрюваних за чинним КПК, всі незаконні дії щодо них - будуть бити по якісті слідства і трактуватися в майбутньому судом на користь потенційного обвинуваченого. І підозрюваний екс-міліціонер Сергій "Опер" Торбін це як ніхто знає і розуміє. Тому і мовчить про замовника, користуючись своїм законним правом наданим статтею 63 Конституції України", - заявив Артем Шевченко.

Він зазначив, що діяльність Катерини Гандзюк була в Херсоні дуже гучною, тому було багато людей, які бажали їй зла. "І кожен з них, особливо той, хто дійсно замовив, не просто сидить і чекає, поки за ним прийдуть, а робить Усе, щоб заплутати, збити з пантелику, вийти з-під удару. Це як голку в стозі сіна шукати. Настільки широке поле потенційних замовників. У такій ситуації оперативні комбінації правоохоронців, відсутність витоку про їхні плани і наміри мають принципово важливе значення для встановлення демократичного правосуддя", - написав спікер МВС.

Воєнні злочини тривають: У Криму росіяни влаштували облаву та мобілізували мусульман під час Ураза-байрам

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:30

Російські терористи у тимчасово окупованому Криму мобілізували місцевих мусульман під час Ураза-байрам. Про це у Telegram-каналі пише рух спротиву "Атеш", передають Патріоти України. За інформацією партизан, росіяни провели масову облаву на місцеве на...

В Україні чоловікам, які не сплачують аліменти, скасують відстрочку: Чому це рішення є справедливим

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:22

Відповідно до нового закону про мобілізацію, багатодітні чоловіки, які мають борги за аліментами, втрачатимуть право на відстрочку. Це справедливо стосовно тих батьків, які ухиляються від утримання дітей, але використовують їх як привід для відстрочки ...