Справа "діамантових прокурорів": Суду "не дали" допитати свідків

У Вінницькій області з незрозумілих причин правоохоронці затримали головного свідка у справі "діамантових прокурорів" - засідання перенесли на 15 липня.

"Діамантові прокурори" Корнієць і Шапакін. Фото: Укрінформ.

Один з головних свідків у справі "діамантових прокурорів" був затриманий правоохоронцями у Вінницькій області, в результаті чого він не зміг з'явитися на допит до Голосіївського районного суду Києва. Про це 13 липня заявила сторона обвинувачення, повідомляють Патріоти України з посиланням на УНІАН.

Зазначається, що суд був змушений відкласти до 15 липня засідання у кримінальному провадженні так званих діамантових прокурорів - колишнього заступника начальника Головного слідчого управління Генпрокуратури Володимира Шапакіна і екс-заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця. У цей день, за інформацією прокуратури, планується допитати чотирьох свідків.

Також повідомляється, що через неявку затриманого на Вінниччині свідка, свідок з боку обвинувачення Олександр Козачук, який був присутній на засіданні, фактично не зміг надати жодних істотних пояснень щодо обвинувачених, зазначивши, що ніколи їх не бачив особисто, не спілкувався і, відповідно, не знав.

Як зазначила сторона звинувачення, поки не відомі причини і обставини затримання правоохоронцями свідка у Вінницькій області.

"Спочатку подумали, що це вибух": У кропивницькому дендропарку розбилася насмерть жінка

вівторок, 7 травень 2024, 19:14

У дендропарку Кропивницького розбилася насмерть 56-річна жінка. Вона впала з оглядового колеса. Про це «Суспільному» розповіла речниця поліції області Віталіна Бевзенко, передають Патріоти України. Поліція вже розпочала кримінальне провадження за част...

Був "змушений поїхати до хворої матері": У Рівному головного сержанта засудили за дезертирство

вівторок, 7 травень 2024, 18:56

У Рівному апеляційний суд покарав військовослужбовця за дезертирство, вчинене в умовах воєнного стану і відправив його на 5 років за ґрати. Про це передає Zaxid.net з посиланням на вирок суду, передають Патріоти України. Як йдеться у справі, головний с...