Справа малайзійського "Боїнга": У РФ розповіли, чому передали Нідерландам необроблені дані з російського радіолокатора

У Росавіації наголосили, що дані первинної радіолокації традиційно мають власний формат шифрування.

Місце катастрофи "Боїнга" на Донбасі. Ілюстрація:РБК-Украина

У Росавіації стверджують, що переклад даних з російського радіолокатора про повітряну обстановку в момент катастрофи малайзійського "Боїнга" на Донбасі в необхідний Нідерландам формат призведе до значної втрати даних. Про це повідомляють Патріоти України із посиланням на Интерфакс.

"Дані РЛС були передані голландській стороні в максимально докладному вигляді - необробленими, що автоматично свідчить про їх автентичність та ексклюзивність. Формат ASTERIX, про який заявляють Нідерланди, передбачає передачу даних вже в обробленому вигляді, що, по суті, робить їх вторинною інформацією, яка не дозволяє побачити навіть 25% того, що демонструє первинна інформація всередині локатора", - йдеться в повідомленні, розміщеному на сайті Росавіації.

У повідомленні наголошується, що дані первинної радіолокації традиційно мають власний формат шифрування.

"Дані первинної радіолокації, передані Росією, є даними, що циркулюють всередині самого радіолокатора, який є специфічним, професійним обладнанням та завжди має власний формат шифрування даних", - йдеться в повідомленні.

У Росавіації заявили, що Росія готова надати міжнародній комісії з розслідування катастрофи "Боїнга" своїх фахівців з дешифрування даних радіолокатора.

В Україні запустили мапу провайдерів, які надають інтернет під час блекаутів

четвер, 25 квітень 2024, 18:59

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров показав мапу провайдерів з усієї України, які працюють під час відключення світла. Мапа показує, чи може провайдер у конкретному будинку дати доступ до інтернету від 4 до 72 годин під час відключен...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...