Справа на 257 мільйонів: Стало відомо, чому у Держрезерві проводять обшуки, - ЗМІ

Мова йде "про змову Держрезерву з компанією "Окко", пишуть журналісти

В ГПУ розповіли про причину обшуків. Фото: NewsNetwork

Слідчі Генпрокуратури проводять обшуки в офісі Державного агентства резерву України (Держрезерв) з тієї причини, що службовців відомства підозрюють у проведенні непрозорого тендеру в змові з компанією, яка поставляє паливо. Про це заявило джерело в ГПУ, повідомляють Патріоти України з посиланням на видання "Українська Правда".

У матеріалі йдеться, що мова йде "про змову Держрезерву з компанією "Окко". "Департаментом з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України, за оперативним супроводженням ГУ КЗЕ СБ України, здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо можливих неправомірних дій з боку посадових осіб Державного агентства резерву України, які призвели до збитків державі в особливо великих розмірах ", - відзначили в ГПУ.

Йдеться про злочини по ч.5 ст. 191 КК України - заволодіння за попередньою змовою групою осіб чужим майном в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем. Як заявили в ГПУ, розслідування встановили, що посадові особи Держрезерву в змові з посадовими особами одного з найбільших постачальників пального в країні при формуванні нафтопродуктів держави провели "завчасно узгоджені незаконні відкриті конкурсні торги із закупівлі за бюджетні кошти дизельного палива в кількості 17 000 тон на загальну суму 257 млн грн".

Більш того, як заявили в ГПУ, це паливо не відповідало вимогам ДСТУ, а саме термінів зберігання. Саме в рамках цього виробництва і проводяться обшуки, пояснили в ГПУ.

У свою чергу голова Держрезерву Вадим Мосійчук в Facebook запевняє, що тендер був проведений прозоро, а його результати деяким не сподобалися. Він повідомив, що обшуки проводяться не тільки в офісі, а й у нього вдома.

Пенсійний фонд радить деяким українцям відмовитись від пенсії: У чому причина і чи це може бути вигідним

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:30

Людям, які досягли 60 років, вигідно продовжувати працювати й вийти на пенсію пізніше. У такому разі можна отримувати більші виплати. Про це нагадують у Пенсійному фонді України, передають Патріоти України. У відомстві наголошують, що право на призначе...

"Консули мають робити все, але": Чалий вказав на нестиковку з припиненням видачі паспортів військовозобов’язаним українцям за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:28

Тимчасове припинення видачі паспортів українським чоловікам призовного віку за кордоном станом на зараз не є законним. Закон про мобілізацію в Україні, в якому передбачено положення про те, що чоловікам для отримання документів потрібно оновити свої ві...