Справжній "нальот": ЗМІ розповіли, як українська прокуратура кошмарить іноземних інвесторів

Прокуратура і СБУ, не особливо розбираючись у кого вони проводять обшук і здійснюючи незаконну тотальну виїмку всіх документів, які тільки потрапили під руку, змушують засумніватися в повній законності таких дій.

ЗМІ розповіли, як українська прокуратура кошмарить іноземних інвесторів. Фото: expres.ua.

12 квітня кримське управління прокуратури України спільно з СБУ з порушеннями вилучили документи і комп'ютери у компанії "Новік Порт Сервіс" (Чорноморськ, Одеська область), яку вони прийняли за українсько-швейцарське підприємство "Рісо Термінал". Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Великий інвестор СП "Рісо Термінал" опинився під увагою прокуратури за ряд нібито скоєних злочинів, серед яких хабар Державній санітарно-епідеміологічній службі та поставка соняшникової олії і зерна на тимчасово окуповану територію АР Крим в обхід українських пунктів пропуску. При цьому, прокурор Красножон Е. А. чомусь звернувся з клопотанням про обшук не в одеський суд, а в київський. Та ще й Печерський, який давно вже славиться обслуговуванням рейдерських замовлень.

"Рішення Печерського суду, а саме судді Тарасюка К. Е. і секретаря Сулими А. А., нібито на підставі якого проводився обшук і вилучення документів, є повною профанацією і грунтується на сфальсифікованому кримінальному провадженні про факт хабара 10 тис. грн. співробітникові СЕС. До нього приплели надумані і ніким не підтверджені факти "відправки вантажу на анексовану територію АР Крим". При цьому компанія СП "Рісо Термінал" не є експортером і власником вантажу, займається виключно перевалкою", - говорить Хаджішвілі Шота, директор представництва Risoil SA в Україні.

Прибувши за місцем реєстрації СП "Рісо Термінал", співробітники прокуратури, СБУ, а також спецназу "Альфа" виявили за цією адресою ще одну компанію - "Новік Порт Сервіс" в якій вони і вирішили провести обшук. На ділі обшук вилився в 12-ти годинну блокаду співробітників фірми і прибулих на місце журналістів і співробітників поліції.

"З грубими порушеннями КПК України почався тотальний обшук і вилучення документації, комп'ютерів і серверів компанії "Новік Порт Сервіс" без опису і дотримання протоколу понятих. В приміщенні учасники слідчої групи силою відібрали відеокамеру в оператора і заборонили будь-яку фіксацію. Також представники прокуратури геть відмовилися від спілкування з адвокатом компанії", - говорить директор представництва Risoil SA в Україні Хаджішвілі Шота.

«Прокуратура і СБУ, не особливо розбираючись у кого вони проводять обшук і здійснюючи незаконну тотальну виїмку всіх документів, які тільки потрапили під руку, змушують засумніватися в повній законності таких дій. Та ще й Печерський суд виступає хорошим індикатором мотивації такого збройного "нальоту".

Тому керівники компаній цілком виправдано підозрюють прокурора Красножона, суддю Тарасюка, а також секретаря Сулиму у виконанні замовлення на рейдерське захоплення підприємства, яке реалізувало успішні інвестиційні проекти з розвитку портової інфраструктури, у виробничій сфері і в інших напрямках на суму понад $200 млн. Мабуть, співробітники прокуратури поспішають "кувати залізо" поки крісло генпрокурора припадає пилом», - наголошується в матеріалі.

"Не терпіла зухвальства і зайвого пафосу": На фронті загинула військовослужбовиця та журналістка Алла Пушкарчук

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:22

Дівчина пішла на війну ще у 2014-му, залишила світ мистецтва, навчання в університеті Карпенка-Карого і омріяну кар'єру театрознавиці. . За словами Крапивенка, коли Пушкарчук взяли в команду "Тижня", вона зросла від новинаря до повноцінної культурно...

В боях з російськими окупантами загинув головний сержант бригади "Хартія", орденоносець Олександр Ющенко

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:14

Під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Долинське Дніпропетровської області загинув головний сержант 13-ї бригади Національної гвардії України "Хартія" Олександр Ющенко, повідомляє пресслужба бригади. Пряма мова мера: "Штаб-сержа...