​Справжній успіх: Українська школярка представила у Нідерландах інноваційний проект з утилізації пластикових відходів

14-річна дівчина з Маріуполя презентувала інноваційну роботу з утилізації пластикових відходів і посіла друге місце у світі на олімпіаді з біології у Нідерландах.

Катерина Малкіна зі своїм наставником

Катерина Малкіна — учениця 9 класу технічного ліцею міста Маріуполя — щойно повернулася з Нідерландів. Там дівчина посіла друге місце на міжнародній олімпіаді з біології, повідомляють Патріоти України з посиланням на УНН.

Всього в олімпіаді взяли участь понад 200 дітей з різних країн світу. Але саме проект українки найбільше зацікавив суддів і публіку.

“Ми зробили відкриття. Ми знайшли личинки різних жуків, які без проблем можуть поїдати пластик — пляшки, пакети, пластмасу. Це наше відкриття і ми будемо його скоро патентувати. У Нідерландах до нас відразу підійшов віце-президент голландської фірми з виробництва пластику і запропонував співпрацю. Вони там зацікавлені в такій утилізації”, — розповіла К. Малкіна.

Підготовка до міжнародного змагання у Каті зайняла більше півроку. За цей час школярка провела низку дослідів і вивчила велику кількість видів личинок і жуків. Наступний етап — втілити її проект в повномасштабне виробництво. Але в Україні утилізація пластикових відходів за допомогою органічних організмів нікому нецікава, тому дівчинка і її викладач з біології В’ячеслав Пономарчук, працюватимуть на зарубіжних інвесторів.

Екстренер "Чорноморця" спрогнозував, чи зможуть українці вибачити Тимощуку зраду

субота, 4 травень 2024, 14:04

Колишній головний тренер Кривбаса, Чорноморця та Маріуполя Олександр Бабич висловився щодо Анатолія Тимощука, який залишився в країні-агресора після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну. В інтерв'ю "Українському футболу" наставник заявив...

Прийшли "заступитися" за товаришів: На Закарпатті суперечка між ромами й працівниками ТЦК переросла у стрілянину (відео)

субота, 4 травень 2024, 13:28

На Закарпатті сталася стрілянина біля Територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК) в місті Виноградів. Про це повідомила місцева поліція, передають Патріоти України. Правоохоронці розслідують кримінальне провадження за фактом кон...