Сталінські терміни: Няша-Поклонська повідомила, на скільки хоче посадити активістів Меджлісу, заарештованих після обшуків у Бахчисараї

Стосовно чотирьох затриманих було застосовано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на два місяці. Всім їм загрожує від 10 до 20 років ув'язнення.

Окупанти влаштували обшуки у кримських татар в Бахчисараї. Фото:www.slovoidilo.ua

Чотирьом кримським татарам, заарештованим після вчорашніх обшуків у Бахчисараї, загрожує до 10-20 років позбавлення волі. Про це заявила у своєму Facebook так звана прокурор Криму Наталія Поклонська, інформують Патріоти України.

Вона повідомила, що в п'ятницю, 13 травня, Київський районний суд Сімферополя задовольнив клопотання слідчого, підтримане прокуратурою, про обрання стосовно чотирьох затриманих запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою строком на два місяці - до 11 липня, на час досудового розслідування.

За її словами, Енверу Мамутову інкримінується стаття "організація діяльності терористичної організації" (покарання - позбавлення волі на термін до 20 років, або довічне позбавлення волі), Ремзі Меметову, Зеврі Абсеітову і Рустему Абільтарову - "участь у діяльності терористичної організації" (покарання - позбавлення волі на строк до 10 років).

"За версією слідства, Енвер Мамутов організував на території м. Бахчисарая місцевий осередок терористичної організації Хізб ут-Тахрір аль-Ісламі. Він здійснював приховану антиросійську, антиконституційну діяльність, вербуючи місцевих жителів до лав цієї терористичної організації. В її діяльності брали участь Р. Меметов, З. Абсеітов і Р. Абільтаров", - написала Поклонська.

У той же час голова ЦВК Курултаю кримських татар Заїр Смедляєв повідомив, що заарештованих кримчан відправили в переповнений Сімферопольський СІЗО, де вони будуть знаходитись до 11 липня.

"Завершилися судові процеси над кримськими татарами, заарештованими вчора після серії обшуків проведених в м. Бахчисарай. Мамутов Енвер, батько сімох дітей, Абсеітов Зеврі, батько чотирьох дітей, Абільтаров Рустем, батько чотирьох дітей і Меметов Ремзі, батько двох дітей, незважаючи на те, що Сімферопольський СІЗО переповнений, будуть перебувати під вартою до 11 липня", - написав він у своєму Facebook. Також Смедляєв додав, що цинізм ситуації полягає ще й у тому, що судовий процес над затриманими проводився у священний для мусульман день (п'ятницю), під час п'ятничного намазу.

Раніше повідомлялося, що суд Сімферополя заарештував на два місяці кримських татар, які були затримані напередодні в Бахчисараї - Зеврі Абсеітова та Енвера Мамутова.

Нагадаємо, 12 травня в Бахчисараї російські силовики провели серію обшуків в будинках кримських татар. В результаті обшуків були затримані кілька осіб. Затриманих під час обшуків в окупованому Бахчисараї кримських татар відвезли у кримське "управління ФСБ РФ".

Також в цей день пройшов обшук в будинку заступника голови Меджлісу кримських татар Ільмі Умерова. Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров назвав події 12 травня в Бахчисараї нападом на кримських татар.

Фініш? Ломаченко задумався над завершенням кар'єри

вівторок, 7 травень 2024, 1:45

Український боксер Василь Ломаченко (18-0, 9 КО) готовий завершити свою професійну кар'єру. Про це 36-річний спортсмен розповів у коментарі Fox Sports, передають Патріоти України. Наступний бій українець проведе за титул IBF у легкій вазі проти австрал...

Почнеться епоха вимирання? Вчені попередили про нову загрозу екологічної катастрофи

вівторок, 7 травень 2024, 0:30

Чисельність багатьох видів джмелів у всьому світі скорочується. Через аномальну спеку їх гнізда перегріваються, внаслідок чого гинуть цілі виводки личинок. Вчені попереджають, що планеті загрожує нова екологічна катастрофа, якщо на Землі повністю зникн...