Стало відомо, чим масово отруїлися діти в таборі на Київщині

30 червня 226 дітям на полуденок видали йогурти з наповнювачем «Злаки» і з лактулозою місцевого виробника, термін вживання яких закінчувався 1 липня.
Дітей у таборі тримали, як заручників. Фото: InfoResist.

Причиною отруєння дітей в приватному дитячому таборі «Славутич» в селі Циблі Переяслав-Хмельницького району (Київська область) могли стати йогурти, термін вживання яких майже закінчився. Про це повідомляє Держспоживслужба, передають Патріоти України.

Так, фахівці з'ясували, що 30 червня 226 дітям на полуденок видали йогурти з наповнювачем «Злаки» і з лактулозою місцевого виробника, термін вживання яких закінчувався 1 липня. Однак тренери табору вилучили у 26 вихованців йогурти, які повернули лише через добу. При цьому десерти зберігалися без дотримання відповідного температурного режиму в кімнатах.
«12 дітей, які захворіли, є членами однієї групи (вихованці ДЮСШ). Станом на 03.07.2018 погіршення стану здоров'я дітей з інших груп не реєструвалося. При цьому слід зазначити, що всі вони харчувалися в одній їдальні», - повідомляє Держспоживслужба.
У свою чергу голова Київської ОДА Олександр Горган в коментарі розповів, що 11 постраждалих дітей вже забрали батьки. Одна дівчинка перебуває у важкому стані в Національній дитячій спеціалізованій лікарні "ОХМАТДИТ".
«Протягом вчорашнього дня (3 червня - Ред.) до ночі її стан погіршувався. Вона знаходиться на апараті штучного дихання, у неї набряк мозку. Було прийнято рішення везти її до Києва в «Охматдит». Дорога для неї теж була важкою, але ми прийняли таке рішення, тому що в Переяслав-Хмельницькому немає достатнього обладнання, щоб врятувати дитину. Зараз мені повідомили, що цієї ночі її показники стабілізувалися, але вона знаходиться в важкому стані», - розповів Горган.
За його словами, 3 липня керівництво табору кілька годин на пускало на територію ні співробітників правоохоронних органів ні представників ОДА. «Весь цей час хворі діти знаходилися в ізоляторі табору як заручники», - розповідає Горган.

Як відомо, отруєння дітей в приватному дитячому таборі «Славутич» діагностували у понеділок, 2 липня. Виявилося, що табір належить цивільній дружині екс-президента України Віктора Януковича Любові Полежай.

Джерело: InfoResist

Вчені заявили, що людська шкіра може вбирати хімікати з мікропластику

неділя, 28 квітень 2024, 9:59

Вогнестійкі домішки у складі мікропластику можуть поглинатися шкірою і потрапляти у кров. Про це повідомляє Medical News Today із посиланням на результатидослідження, яке опубліковане в журналі Environment International, передають Патріоти України. Нау...

Хто може отримати відстрочку в Україні з 1 травня - всі категорії

неділя, 28 квітень 2024, 9:48

За новими правилами відстрочку від мобілізації можуть отримати тільки певні категорії громадян, передають Патріоти України. Відстрочка від мобілізації 2024 по догляду за інвалідами та літніми людьми. Новий законопроєкт про мобілізацію набуде чинності 1...