Стівен Хокінг вирахував, скільки людство зможе ще протриматися на Землі

Залишивши свою колиску, люди зможуть вижити як вид ще протягом 1 000 000 років, вважає британський фізик-теоретик

Англійський вчений Стівен Хокінг передрік зникнення людства на Землі до 2600 року. Він вважає, що до тих пір населення буде зростати, а споживання енергії збільшуватися, внаслідок чого планета тоді нагадуватиме "палаючу вогненну кулю", повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

На думку фізика, єдиний шлях до порятунку - знайти іншу придатну для життя планету. При цьому людство повинно відправлятися на пошуки в не розвідані наразі зони Всесвіту.

Таким чином людиствуі можна буде продовжити своє існування ще на мільйон років. Про це фізик заявив в ході відеовиступи на саміті Tencent WE в Пекіні.

Також вчений закликав потенційних інвесторів надати підтримку його проекту Breakthrough Starshot, який передбачає подорож до Альфа Центаври - зоряній системі, яка найближче розташована до Землі. За розрахунками Хокінга, в цьому районі може перебувати планета, яка придатна для життя.

Крім того вчений підкреслив, що його проект корабля зможе досягти зоряної системи за двадцять років, в той час, як сучасним це під силу тільки за тридцять

Значно довші за саму власницю: Українка увійшла до Книги рекордів за найдовше волосся у світі (відео)

неділя, 28 квітень 2024, 5:00

35-річна художниця та модель Алія Насирова, родом з України, потрапила до Книги рекордів Гіннеса як власниця найдовшого у світі волосся. Його довжина сягає 2 м 57 см і 33 мм. Завдяки розкішним пасмам жінку називають "Рапунцель". . Загалом волосся Наси...

Тисячі молекул живої матерії можуть породити мільйони, які стають дуже стійкими до деградації: Науковці розгадали таємницю "святого Граалю"

неділя, 28 квітень 2024, 3:25

Таємниця, яка понад 50 років спантеличила наукове товариство, нарешті була розгадана. Команда з Університету Лінчепінга, Швеція, і Гельмгольца в Мюнхені виявила, що певний тип хімічної реакції може пояснити, чому органічна речовина, що міститься в річк...