"Страшна то сила - заводи в руках дебіла": "Влада "ДНР" знищує ще одне унікальне підприємство (відео)

Робітники Харцизького канатного заводу "Силур" скаржаться, що вже зіпсовано дороге устаткування. Немає газу і, якщо його не дадуть, є ймовірність того, що печі більше не запустять.

Завод "Силур" на межі знищення. Фото: YouTube

До 2014 року в місті Харцизьку працювало два найбільших заводу - канатний "Силур" і Харцизький трубний завод. Після встановлення влади "ДНР" обидва містоутворюючих підприємства знаходяться на межі зупинки: немає замовлень, немає зарплат, працівників скорочують і нічого не гарантують.

З кінця вересня канатний завод "Силур" зупинився. Місцеві ЗМІ повідомляють, що подібні простої не новина для робітників. Протягом останніх двох років співробітники на кілька днів, тижнів і навіть місяців йшли на вимушений простій. Працівникам платили дві третини зарплати, годуючи обіцянками. На цей раз люди побоюються, що підприємство зупинено назавжди. У жовтні через простій зарплату отримали тільки ті, хто відпрацював більше 40 годин. Решту запевняють, що гроші нараховані, але не перераховані.

"Пусть нас слышат все! Весь город. Может, когда-нибудь нас все-таки услышат. Мы хотим работать, мы хотим получать деньги…, мы останемся на улице без работы", - каже Ірина Зеленко. "Мы хотим работу, зарплату, стабильность", - вимагають інші працівники.

"Больше 500 человек в октябре находились в октябре на простое. Зарплату начислили всем, но перечислили тем, кто работал больше 40 часов", - запевняє представник заводу.

Робітники скаржаться, що на підприємстві вже зіпсовано дороге устаткування. Немає газу і, якщо його не дадуть, є ймовірність того, що печі на канатному заводі більше не запустять.

"Но что толку писать петиции, если в условиях банановой республики такие предприятия работать просто не могут? Можно собирать митинги против законов экономики хоть каждый день, но они от этого вряд ли изменятся. Смешно и грустно одновременно. Работники завода жалуются, что остановленные печи потом невозможно будет запустить. Требуют, чтобы их услышали. Совсем уже ничего не понятно. Раньше Киев не слышал Донбасс, теперь уже получается, что Донбасс не слышит сам себя", - пише блогер Денис Казанський.

До слова, на території колишнього СРСР було два унікальних канатних заводу: Одеський і його філія в Харцизьку "Силур". На "Силурі" замовляли канати для Останкінської телевежі після пожежі. Раніше повідомлялося, що так звана "влада "ДНР" закриває в Макіївці чергову шахту, а Олександр Захарченко спішно закрив ж/д вузол в Дебальцевому.

Яка категорія українців може достроково вийти на пенсію і отримувати виплати - пояснення

понеділок, 29 квітень 2024, 8:52

В Україні певна категорія громадян може вийти на пенсію достроково. Перелік осіб, які мають на це право та умови призначення таких пенсій визначено статтею 115 Закону України "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування" Про це розповіли у Пе...

Вперше на конкурсі краси високого рівня перемогла 60-річна жінка. Прекрасна аргентинка, що випередила 34 молоденькі кандидатки, розкрила секрет блискучої зовнішності

понеділок, 29 квітень 2024, 8:15

Днями відбувся конкурс краси "Міс Всесвіт Буенос-Айрес". Його переможницею вперше за історію подібних конкурсів стала 60-річна жінка, яку звати Алехандра Родрігес. Вона обійшла 34 кандидаток, які набагато молодші за неї. Про це пише видання Independent...