Стверджує, що вже розкаялася: СБУ на Луганщині затримала пенсіонерку-шпигунку (відео)

Інформацію про бойові позиції, чисельність та розміщення військовослужбовців ЗСУ у зоні АТО для терористів "ЛНР" затримана збирала з розмов зі знайомими, питала людей на ринку та в інших людних місцях.

Затримана пенсіонерка-шпигунка. Фото:скрін відео

Співробітники контррозвідки СБУ на Луганщині затримали місцеву мешканку, яка збирала дані для бойовиків. Про це повідомляє ТСН, передають Патріоти України.

Протягом січня-лютого жінка за завданням представника розвідувального підрозділу одного з незаконних збройних формувань так званої "ЛНР" здійснювала збір та передачу розвідувальної інформації щодо географічного розташування бойових позицій, чисельності особового складу, кількості озброєння та розміщення бойової техніки сил АТО.

Інформацію збирала з розмов зі знайомими, питала людей на ринку та в інших людних місцях.

Для контактів зі своїм куратором з "ЛНР" жінкою використовувався окремий мобільний термінал, а свої розвідповідомлення вона доповідала з використанням умовних назв для різних видів бойової техніки, належності українських військовослужбовців конкретним підрозділам та відомствам, а також їх бойових позицій на місцевості. У заподіяному жінка розкаялася.

"Звичайно шкодую, це все необдумано. Непростимо у такому віці такі дурниці робити", - сказала затримана на допиті.

Органами дізнання в рамках кримінального провадження здійснюються першочергові слідчі дії за фактом причетності жінки до вчинення злочину, передбаченого ч.1 ст.258-3 КК України ("Створення терористичної групи чи терористичної організації").

Тато чи мама? Вчені пояснили, від кого діти успадковують розумові здібності

четвер, 28 березень 2024, 18:30

Інтелект, як і інші здібності дитини визначається спадковими факторами та неспадковими факторами. Як стверджують вчені інтелект - це лише на 40–60% спадковість, решта залежить від впливу середовища. Науковців давно цікавило питання, хто в цих відсотках...

Шокуючий інцидент: На Кіровоградщині чоловік відібрав зброю у поліцейського та вистрілив собі у голову

четвер, 28 березень 2024, 17:23

У місті Світловодськ Кіровоградської області чоловік скоїв самогубство, відібравши зброю у поліцейського. Пpо це "Суспільне" повідомила речниця територіального управління Державного бюро розслідувань у місті Миколаїв Ольга Проценко, передають Патріоти...