Сучасна модель страхової медицини: У МОЗ розповіли про топ-3 плюси медичної реформи для пацієнтів (інфографіка)

За словами Уляни Супрун, планується створення Національної службу здоров'я - державного страховика, який буде платити за лікування всіх громадян за чітко встановленими тарифами.

Ілюстрація:Еспресо TV

Якщо Верховна Рада України підтримає пакет законопроектів про медичну реформу, в країні запрацює нова система фінансування охорони здоров'я, яка має на меті чітку оплату за конкретні надані послуги, викорінення хабарництва в лікарнях і "подяк" в конвертах, а також готівкових розрахунків з медпрацівниками. Про це повідомляється на офіційній сторінці Міністерства охорони здоров'я в Facebook, передають Патріоти України.

"Україна отримає сучасну модель страхової медицини. Ми створимо Національну службу здоров'я - державного страховика, який буде платити за лікування всіх громадян за чітко встановленими тарифами", - йдеться в повідомленні.

Більш того, за словами виконуючої обов'язки міністра охорони здоров'я Уляни Супрун, національний страховик, нарешті, буде купувати медичні послуги людям за їх податки. Таким чином, кошти, сплачені громадянами, будуть використовуватися за призначенням, а не витрачатися на другорядні потреби.

"Національна служба здоров'я буде оплачувати надання медичних послуг конкретній людині установами охорони здоров'я. Допомога буде оплачена незалежно від того, яку установу вибере пацієнт - державну, комунальну чи приватну", - уточнила вона.

"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...