Суд у Харкові оштрафував колишнього конструктора танків за допомогу китайській армії

​Чоловік неодноразово виїжджав у КНР, де зустрічався з представниками військових підприємств.

Ілюстрація:Еспресо.TV

Екс-співробітник держпідприємства у Харкові під час своєї роботи допомагав китайській армії. Про це пише Depo.Харків, передають Патріоти України.

За таку діяльність вирок зловмиснику 7 липня виніс Московський районний суд Харкова. Підсудний - уродженець Івано-Франківська, має вищу освіту, безробітний, пенсіонер.

За даними суду, в період з 1978 по 2008 рік обвинувачений працював на ДП "Харківське конструкторське бюро машинобудування" на посаді заступника головного конструктора і спеціалізувався на розробках моторно-трансмісійного відділення, яке використовується на танках різних модифікацій.

В період своєї роботи на ДП "ХКБМ" чоловік неодноразово виїжджав у КНР, де зустрічався з представниками військових підприємств.

Крім того, на початку серпня 2014 року, вже після звільнення з держпідприємства, чоловікові зателефонувала громадянка КНР і запропонувала взяти участь в розробці моторно-трансмісійного відділення китайського танка МВТ-2000, а також надавати консультації працівникам машинобудівного заводу №1 (КНР, провінція Внутрішня Монголія , м Бао-Тоу). За це порушник повинен був отримувати 40 000 китайських юанів за кожні два місяці роботи.

На пропозицію він погодився. Восени 2014 року чоловік виїхав до Китаю, де погодив деталі контракту і приступив до роботи.

Таким чином він надавав послуги військового характеру і технічну допомогу працівникам машинобудівного заводу №1 (КНР, провінція Внутрішня Монголія, м Бао-Тоу) без відповідного дозволу Державної служби експортного контролю України.

Під час досудового розслідування, 30 травня 2017 року, між прокурором і обвинуваченим була укладена угода про визнання провини.

Суд затвердив угоду і визнав чоловіка винним у скоєнні злочину за ч. 1 ст. 333 Кримінального кодексу України і призначив йому узгоджене сторонами покарання у вигляді штрафу в розмірі 3,4 тис. грн.

Новий скандал: На Закарпатті жінки напали на військових (відео)

п’ятниця, 19 квітень 2024, 19:14

19 квітня на Закарпатті стався черговий конфлікт між місцевими жителями та представниками Територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП). Про ситуацію розповіли у Закарпатському обласному ТЦК, передають Патріоти України. Там ...

В Україні змінюються умови військового обліку: Що тепер чекає на чоловіків

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:56

В Україні відбудуться зміни в умовах військового обліку завдяки новому закону про мобілізацію. Зокрема, чоловіки повинні будуть уточнити свої військово-облікові дані без очікування повістки. Крім того, запрацював єдиний реєстр "Оберіг" - там міститься ...