Суд у Маріуполі присудив 13 років ув'язнення прикордоннику, який стріляв в авто під час затримання сепаратиста

Апеляційний суд залишив вирок в силі. 2 листопада справу має розглянути Вищий спеціалізований суд України.

Ілюстрація:nation.com.pk

У Маріуполі суд засудив українського прикордонника на 13 років в'язниці за виконання наказу зупинити машину з порушниками на блокпосту, в результаті чого загинула жінка. Державна прикордонна служба сподівається на перегляд вироку. Про це повідомляє прес-служба Держприкордонслужби, зазначають Патріоти України.

Відзначається, що інцидент стався 9 вересня 2014 року на блокпосту в районі Маріуполя. Військовослужбовці помітили неподалік від берега моря автомобіль, який блимав фарами, подаючи якісь сигнали, а потім попрямував в сторону блокпоста.

На вимогу зупинитися для перевірки документів водій натиснув на газ автомобіля і пішов на прорив. Не дивлячись на попереджувальні постріли, швидкість машини лише збільшилася, після чого прикордонники відкрили вогонь на ураження.

"На жаль, пасажирка транспортного засобу загинула, а водій, уродженець Донецька, не постраждав. Пізніше, після кількох допитів, він виїхав до Росії", - пояснили прикордонники.

Як з'ясувало слідство, вогонь по автомобілю одночасно вели дев'ять осіб. Але цивільний суд Маріуполя засудив тільки старшого солдата Бердянського прикордонного загону Сергія Колмогорова, який неодноразово виконував бойові завдання в зоні проведення АТО, до 13 років ув'язнення. Апеляційний суд залишив вирок в силі.

2 листопада дану справу має розглянути Вищий спеціалізований суд України.

"Співробітники Держприкордонслужби, ветерани-прикордонники і учасники АТО висловлюють надію на неупередженість, чесність та об'єктивність Вищого спеціалізованого суду України", - сказано в повідомленні.

Прикордонники підкреслили, що Колмогоров захищав суверенітет і територіальну цілісність України і повністю дотримувався всіх вимог наказів та інструкцій щодо застосування зброї.

"Подив, обурення, біль - ось ті почуття, що охопили ветеранів-прикордонників, коли ми отримали інформацію про засудження героя АТО старшого солдата Колмогорова Сергія Валерійовича за те, що він чесно і самовіддано виконував свій священний обов'язок по захисту суверенітету і територіальної цілісності нашої держави" , - заявили представники Всеукраїнської організації ветеранів-прикордонників.

"Не вкладається в голові, як могло статися, що військовослужбовець під час неоголошеної війни українським судом визнаний винним в умисному вбивстві. Прикордонник засуджений на 13 років ув'язнення за те, що виконав наказ зупинити машину з соратником терористів, який діяв в інтересах сепаратистів", - сказано в повідомленні.

Чоловік відмовився від мобілізації через пораду брата-військового: Стало відомо, чим це закінчилось

п’ятниця, 3 травень 2024, 14:58

У Чернівецькій області до 1 року та 10 місяців обмеження волі засудили чоловіка, який отримав повістку, проте ухилився від мобілізації. На суді він заявив, що в армію не пішов, оскільки його брат-військовий порадив уникати служби. Про це йдеться у вир...

Під виглядом прогулянок із собакою: СБУ затримала у Харкові коригувальника РФ, який шпигував за позиціями ЗСУ (фото)

п’ятниця, 3 травень 2024, 14:47

Служба безпеки України нейтралізувала діяльність ще одного російського коригувальника, що наводив російські ракети на військові об'єкти. Ним виявився житель Харкова. Для "прикриття" під час збору розвідданих він використовував собаку, якого нібито вигу...