Суд заарештував на 2 місяці власника згорілого під Києвом будинку престарілих

За словами судді, є підстави, що він може переховуватися від слідства, впливати на свідків або знищувати докази.

Рятувальникам вдалося врятувати 18 осіб з 35, які перебували в будівлі. Фото: ДСНС.

Броварський районний суд Київської області обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на два місяці власнику згорілого будинку престарілих Олегу Дмитренко. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

"Закінчилося засідання Броварського суду про обрання запобіжного заходу Олегу Дмитренко. Суд вирішив застосувати до нього (міру, - ред.) у вигляді утримання під вартою на 60 днів у київському СІЗО, тому що, за словами судді, є підстави, що він може переховуватися від слідства чи впливати на свідків, або знищувати докази. У постанові суду також сказано, що підозрюваний не забезпечив належних норм пожежної безпеки в будинку пристарілих. Адвокати збираються оскаржити це рішення в Київському апеляційному суді", - повідомляє кореспондент.

У прокуратурі області повідомили, що власнику повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) КК України. На даний час досудове розслідування триває.

Нагадаємо, пожежа в будинку престарілих в Леточках виник вночі 29 травня близько 03:43.

Спочатку до гасіння пожежі були залучені місцеві пожежні команди з найбільш близько розташованих населених пунктів. Всього на місці події працювало 28 одиниць техніки та понад 150 осіб.

За інформацією ДержНС, пожежу було локалізовано о 05:25 і ліквідована о 08:25. Рятувальникам вдалося врятувати 18 чоловік з 35, які перебували в будівлі. П'ять чоловік з опіками різного ступеня тяжкості перебувають у лікарні.

На місці пожежі виявлено тіла 17 осіб. Пошуки тіл загиблих завершилися близько 14:00. У Київській обл. був оголошений траур за жертвами трагедії.

В ході розслідування було встановлено, що в цьому будинку приватний підприємець організував проживання осіб похилого віку без дозвільних на це документів.


Мобілізація в Україні: Чи буде кримінальна відповідальність за непроходження ВЛК

субота, 4 травень 2024, 11:30

У Верховній Раді триває робота над законопроєктом № 10379, що передбачає збільшення штрафів за порушення правил військового обліку, передають Патріоти України. Профільний Комітет провів позачергове засідання, опрацював і затвердив таблицю до другого ...

"ПриватБанк" блокує картки: Названо причину, через яку обмежать рахунок будь-кого

субота, 4 травень 2024, 10:28

Клієнтка ПриватБанку поскаржилась на блокування свого рахунку в банку. За її словами, блокування відбувалось після того, як людина, яка робила їй переказ, поскаржилась на шахрайські дії, передають Патріоти України. Про це клієнтка банку написала в спе...