Суддя павлоградського суду відмовилася судити офіцера-зрадника (фото)

У Павлоградському міськрайонному суді починається суд над полковником Іваном Без'язиковим, який звинувачується в державній зраді і співпраці з бойовиками "ДНР".

У суді Павлограда. Фото:http://павлоград.dp.ua/

Суддя Павлоградського міськрайонного суду Наталія Самоткан взяла самовідвід під час підготовчого засідання у справі про державну зраду офіцером ЗСУ Іваном Без'язиковим. Про це повідомляє сайт Місто Павлоград, передають Патріоти України.

Посилаючись на міжнародне право, Самоткан заявила, що вдруге за короткий проміжок часу розглядає резонансні справи стосовно високопоставлених військослужбовців Збройних сил України, що може викликати недовіру до судової системи в цілому. Раніше вона розглядала справу загиблих десантників, де звинувачуваним був генерал-майор Назаров.

Представник Генеральної прокуратури України Олеся Скрипник виступила проти такого рішення, сторона захисту залишила прийняття рішення на розсуд суду. У підсумку колегія суддів задовольнила самовідвід Самоткан.

Без'язиков звинувачується в державній зраді і співпраці з бойовиками "ДНР". За відомостями СБУ, він потрапив в полон до терористів, де був завербований і передавав "розвідці ДНР" важливі відомості про пересування українських військ.

Раніше захисники полковника зверталися із заявою про зміну місця розгляду справи на Київ або Житомир, однак Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ виніс рішення про підсудність цієї справи саме у Павлограді.

Під час установчого засідання зв'язок з підсудним, який знаходиться у київському СІЗО, підтримували за допомогою відеозв'язку.

Оце так! Телемарафон внесли у звіт Держдепу США про порушення прав людини в Україні

середа, 24 квітень 2024, 11:30

Державний департамент США в опублікованому звіті за 2023 рік щодо порушення прав людини в України згадав національний телемарафон. Відповідний звіт розміщений на сайті американського Держдепу, передають Патріоти України. Там зазначається, що підписання...

Хочуть мобілізувати? Навіщо українців за кордоном кличуть у консульства і чому не видають документи

середа, 24 квітень 2024, 11:28

Оновлення військово-облікових даних чоловіками за кордоном необхідно для того, щоб працівники Територіального центру комплектування розуміли, хто знаходиться за кордоном і не витрачали час на оформлення повісток в Україні. Про це заявив народний депута...