Судячи з того, що Фірташ все ще живий, спецслужби РФ до нього не добралися, інакше він давно б уже випив кремлівського чаю з полонієм - експерт

Справа українського бізнесмена Дмитра Фірташа дуже важлива для Європи і США тому, що всім вигідно послабити позиції президента РФ Володимира Путіна.

Дмитро Фірташ. Фото:https://www.ukrinform.ua

Арешт і екстрадиція українського бізнесмена Дмитра Фірташа в США істотно змінять співвідношення політичних сил в Україні. Про це заявив в коментарі виданню Гордон колишній офіцер оперативного управління Генерального штабу ЗС України (в 2003-2006 роках), полковник запасу Олег Жданов, зазначають Патріоти України.

"Арешт і екстрадиція Фірташа в США істотно змінять співвідношення політичних сил в Україні. Чому? Насамперед Фірташ розповість, про що домовився з нинішнім главою держави Петром Порошенком у Відні під час президентської передвиборної гонки 2014 року. Плюс Фірташ був посередником між Україною і Росією в газових питаннях, він знає всі схеми, відкати, куди і кому конкретно йшли гроші. У тому, що Фірташ заговорить, я навіть не сумніваюся хоча б тому, що його можуть поселити в знамениту в'язницю в Гуантанамо, де язик розв'язується у всіх, але ніхто звідти вже не повертається", - зазначив Жданов.

Він акцентував увагу на тому, що американські спецслужби забезпечили безпеку Фірташа.

"Справа Фірташа буде розглядатися набагато швидше, ніж справа екс-прем'єр-міністра України Павла Лазаренка. Єдине побоювання - за Фірташа йде війна спецслужб. Судячи з того, що він все ще живий, Служба зовнішньої розвідки РФ до нього не добралася. Тобто ЦРУ надійно охороняє Фірташа, в іншому випадку він давно б уже випив кремлівського чаю з полонієм. Справа залишилася за малим: для екстрадиції Фірташа в США потрібен лише підпис міністра юстиції Австрії", - підкреслив співрозмовник.

За його словами, лідери провідних країн світу, в тому числі і канцлер Німеччини Ангела Меркель, зацікавлені в ослабленні позицій президента РФ Володимира Путіна.

"Зараз всім у світі вигідно послабити позиції Путіна, в тому числі США і Європі. Тому справа Фірташа дуже важлива. Локомотив Євросоюзу - канцлер ФРН Меркель - в черговий раз довела, що є одним з найвпливовіших політиків світу. Вона йде на четвертий строк не завдяки, а всупереч старанням Путіна.

Європа намагається скинути з себе російське ярмо, а тому буде домовлятися зі США. Так що сумніваюся, що Австрія буде ставити палки в колеса США, затягуючи екстрадицію Фірташа. Тим більше, що він під вартою, тому американські фахівці вже можуть з ним працювати", - резюмував Жданов.

Яке покарання можуть ввести за відмову проходити ВЛК - пояснення

вівторок, 16 квітень 2024, 8:56

Правовий комітет Верховної Ради розглядає два законопроєкти, які передбачають посилити покарання для ухилянтів. Зокрема, за непроходження ВЛК пропонується ввести адміністративну, а також кримінальну відповідальність, передають Патріоти України. Про це ...

Обов'язкова ідентифікація в дії: Хто із пенсіонерів в Україні ризикує залишитися без виплат

вівторок, 16 квітень 2024, 6:52

Оформлення пенсійних виплат є важливим процесом, що вимагає від одержувачів регулярного підтвердження свого статусу. Про це повідомили в Головному управлінні Пенсійного фонду України у Вінницькій області, передають Патріоти України. Як кажуть чиновники...