Судова реформа: У Порошенка розповіли, наскільки зростуть зарплати суддів

До прикладу у Верховному суді середня зарплата складе до 200 тис. гривень.

Ілюстрація:www.slovoidilo.ua

Судова реформа в Україні передбачає значне підвищення зарплат для суддів, які пройдуть кваліфікаційне оцінювання. Про це заявив в інтерв'ю Ліга.net заступник глави Адміністрації президента Олексій Філатов, передають Патріоти України.

За словами Філатова, існує певний графік підвищення. "Зараз базовий посадовий оклад для судді - 10 мінімальних заробітних плат (14780 грн, зараз мін. зарплата становить 1470 грн - ред.). З 1 січня 2017 року його підніметься до 15-ти мінімальних зарплат для суддів першої інстанції.

Надалі, в горизонті до 2020 року, він буде підвищений до 30-ти. Суддям апеляційних судів до 2020 року оклад піднімуть до 50 мінімальних заробітних плат. А у суддів Верховного суду вже з 1 січня 2017 року після проходження конкурсного відбору оклад складе 75 мінімальних зарплат", - повідомив він.

Заступник глави АП також нагадав, що існують надбавки, які залежать від суддівського стажу, наявності наукового ступеня, допуску до державної таємниці, і регіональний коефіцієнт, оскільки рівень життя в регіонах і в Києві вимагає різних витрат.

Чиновник зазначив, що в Верховному суді середня зарплата складе до 200 тис. гривень. При цьому він уточнив, що цифра неточна: поки невідомо, чи будуть у Верховному суді судді з тридцятирічним стажем або взагалі без суддівського стажу та права на надбавку.

"Ми починаємо з Верховного суду, так як розуміємо, що тут найбільш важливо змінити ситуацію, забезпечити високопрофесійний кадровий склад, який буде не схильний до корупційних ризиків. Але є ще можливості бюджету, які треба враховувати", - сказав Філатов.

При цьому, зазначив чиновник, неможливо платити високу зарплату відразу всім, тому підвищення буде поступовим.

Міноборони переглянуло меню для військових: Ось які продукти залишаться в минулому

середа, 15 травень 2024, 18:58

Міністерство оборони України змінило правила годування військових – з каталогу прибрали деякі продукти, але водночас меню суттєво доповнили. Про це йдеться у повідомленні пресслужби відомства. «Наші військові – ключовий фактор оборони країни. Збалансов...

Мобілізація по-новому: Названо хвороби очей, з якими не візьмуть на службу

середа, 15 травень 2024, 18:48

Одним із ключових нововведень закону про мобілізацію став оновлений список вад зору, з якими не беруть на службу в армії. Далі розглянемо всі хвороби очей, з якими не беруть до ЗСУ. Новим законом про мобілізацію скасовано статус обмежено придатного до ...