Судитимуть патріотів, незважаючи на алібі: Справа про вбивство Бузини направлена до суду

Звинувачуваним добровольцям АТО загрожує довічне ув'язнення.

Медведько і Поліщук. Ілюстрація:Аргументы и Факты

Прокуратура Києва направила до суду обвинувальний акт щодо підозрюваних Андрія Медведька і Дениса Поліщука за звинуваченням в скоєнні умисного вбивства українського журналіста Олеся Бузини в 2015 році. Про це повідомляє прес-служба столичної прокуратури, інформують Патріоти України.

Обвинувальний акт спрямований для розгляду по суті до Шевченківського районного суду Києва. Крім того, потерпілими в кримінальному провадженні заявлені цивільні позови до підозрюваних на загальну суму 1,5 млн гривень.

У червні 2017 року столична прокуратура завершила розслідування цього резонансного злочину, після чого матеріали кримінального провадження були надані сторонам для ознайомлення.

Дії підозрюваних кваліфіковані п. 12 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство, вчинене за попередньою змовою групою осіб) та ч. 1 ст. 263 (незаконне зберігання зброї) КК України. За вчинене їм загрожує від 10 до 15 років позбавлення волі або довічне ув'язнення.

Як повідомлялося раніше, журналіст Олесь Бузина був убитий 16 квітня 2015 року в Києві у дворі багатоквартирного будинку, в якому жив.

Двоє підозрюваних у скоєнні злочину Медведько і Поліщук були затримані 18 червня. Поліщук служив у зоні АТО в званні гвардії лейтенанта Збройних сил України, був командиром 54-го розвідувального батальйону. Медведько є учасником АТО, він проходив службу в складі батальйону МВС "Київ-2".

"Бавовна" наводить жах? Опитування показало, чого найбільше бояться росіяни

четвер, 25 квітень 2024, 7:25

У першому кварталі 2024 року головними страхами росіян стали диверсії та атаки безпілотників. Занепокоєння громадян також підкріплювалося постійними вибухами у Білгородській області, передають Патріоти України. Це випливає з національного індексу триво...

Удар по шпигунській мережі китайців: Байден підписав закон про заборону в США TikTok. Коли та за яких умов почне діяти

четвер, 25 квітень 2024, 7:15

Президент США Джо Байден у середу, 24 квітня, підписав законопроект, який може призвести до загальнонаціональної заборони TikTok, повідомляє CNN. Це положення було включено до законопроєкту про надання іноземної допомоги Україні, Ізраїлю й Тайваню. Вод...