Супермаркети в рази брудніші за туалети, - дослідження

Найбільш забрудненими місцями з найбільшою кількістю мікробів в супермаркетах є розрахунковий термінал, стойка для оплати покупок на касі і конвеєрні стрічки, а також відділи з м'ясом і морепродуктами.

М'ясний відділ супермаркету - скупчення шкідливих бактерій. Фото: Новое Время.

Учені з Університету штату Арізона провели дослідження і з'ясували, що людина стикається в супермаркетах з кількістю бактерій, яка перевищує число мікроорганізмів в туалетах, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Виявилось, що відділи, в яких зберігається м'ясо просто "кишать" бактеріями.

З різними мікроорганізмами людина стикається як тільки бере кошик для покупок або тачку. Ручки цих предметів містять безліч бактерій, які передаються. У зв'язку з цим фахівці радять протирати ручки візка вологими антибактеріальними серветками.

Багато людей при виборі одного продукту беруть в руки декілька пачок, це призводить до того, що продукція, що лежить на полицях, забруднюється.

Особливу небезпеку представляють відділи, в яких містяться м'ясо і морепродукти. Доведено, що саме там найбільша концентрація бактерій, що перевищує кількість мікроорганізмів в туалетах.

Відсутність екіпажу дало змогу оптимізувати геометрію Manta Ray: У США завершили тестування підводного безпілотника для довготривалих місій (відео)

п’ятниця, 3 травень 2024, 3:25

Прототип безпілотного підводного апарату Manta Ray завершив випробування у воді біля узбережжя Південної Каліфорнії в лютому і березні 2024 року. Про це повідомляється на сайті DARPA. . Випробування продемонстрували гідродинамічні характеристики в мор...

У Москві палає і валиться завод, під руїнами можуть бути люди (відео)

п’ятниця, 3 травень 2024, 1:45

У Москві масштабна пожежа охопила завод із виробництва штучного каменю. . Горять три поверхи. Площа займання становить 2500 м², повністю обвалився дах будівлі, повідомляють росЗМІ. Надзвичайній ситуації надано другий ранг складності. . Для гасіння по...