"Суперприз": Субсидію в Україні вигідно оформити саме навесні, - експерти

Якщо субсидія призначається в першому півріччі, то середньомісячний сукупний дохід визначається не за весь календарний рік.

Субсидію в Україні вигідно оформити саме навесні. Фото: slavdelo.dn.ua.

Найбільше грошове навантаження споживачі комунальних послуг в Україні відчували під час опалювального сезону. Однак оформити субсидію можна і після того, як опалення вимкнули, оскільки при оформленні компенсації навесні є кілька переваг. Про це заявив директор департаменту державної соціальної допомоги Міністерства соціальної політики Віталій Музиченко, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

"Перевага перша - в нових умовах субсидія призначається на 12 місяців. З початком нового опалювального сезону - з 1 жовтня, оновлення субсидії відбудеться автоматично. Як правило, пік звернень за субсидіями доводиться на початок опалювального сезону, як наслідок - черги і велике навантаження на працівників органів соціального захисту", - сказав Музиченко.

Другою перевагою, за словами чиновника, є те, що, якщо субсидія призначається в першому півріччі, то середньомісячний сукупний дохід визначається не за весь календарний рік. "Якщо звернутися до кінця поточного місяця, то субсидія буде призначена з початку цього місяця", - підкреслив він.

Третя перевага - якщо вчасно платити за житлово-комунальні послуги і повідомляти органам соціального захисту про всі істотні зміни в сім'ї протягом року, в наступному травні субсидія на новий термін буде призначена без звернення громадянина.

Як повідомлялося раніше в ЗМІ, українців, які отримують субсидії на оплату "комуналки", в 2016 році може стати значно менше: Мінфін почав перевірку доходів тих, хто в минулому році попросив допомоги у держави - це майже 5,5 млн сімей або близько 15 млн людей.

Хто б сумнівався: Міжнародні експерти знайшли порушення в справі Коломойського

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:27

У справі бізнесмена Ігоря Коломойського, який знаходиться під вартою за підозрою у заволодінні коштами «Приватбанку», є порушення одразу трьох статей Європейської конвенції з прав людини (ЄКПЛ). Такого висновку дійшли експерти моніторингової місії IAC ...

У фінському місті на кордоні з Росією зрізали прапор України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:59

Український прапор, що майорів перед мерією фінсько міста Лаппеєнранта, за останній тиждень двічі зазнав вандалізму. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України. Невідомі обрізали мотузки, на яких тримався прапор, після чого він опинився на земл...