Суркіси теж плачуть: Власник ФК "Динамо" Київ продає топ-активи

Причиною такого рішення Григорія Суркіса стала втрата значних грошових коштів під час націоналізації "Приватбанку".

Григорій та Ігор Суркіси. Ілюстрація:https://www.epravda.com.ua

Український бізнесмен, віце-президент УЄФА Григорій Суркіс продає свій пакет акцій в двох обленерго. Мова, зокрема, йде про "Тернопільобленерго", "Прикарпаттяобленерго" і "Львівобленерго". Поки Суркіс не готовий продавати акції "Запоріжжяобленерго". Про це повідомляють джерела в Міністерстві енергетики та вугільної промисловості України, передають Патріоти України з посиланням на kp.ua.

За словами одного з джерел, Суркіс продає пакети акцій людині, близькій до Адміністрації президента України. Причиною такого рішення Суркіса стала втрата значних грошових коштів під час націоналізації "Приватбанку".

"Продаючи акції у всіх обленерго, крім Запорізької, Суркіс отримує гарантії повернення втрачених у "Приватбанку" грошей", – говорить джерело, не повідомляючи інших подробиць цієї угоди.

Непрямим підтвердженням його слів є рішення Окружного адміністративного суду Києва від 17 травня, яким судді зобов'язали "Приватбанк" повернути особисто сім'ї Суркісів 1,048 млрд грн, $266,2 тис. і 8 тис. євро, списаних під час проведеної процедури bail-in в процесі націоналізації "Приватбанку".

У поліції розповіли про новий антирекорд: В Україні почастішали випадки "п'яних" ДТП

середа, 1 травень 2024, 20:15

За даними патрульної поліції, в Україні значно збільшилась кількість автомобільних аварій, учасниками яких були водії у стані алкогольного сп'яніння. Про це у середу, 1 травня, повідомив перший заступник начальника департаменту патрульної поліції Украї...

Щоб захистити інтереси кредиторів: Українців хочуть зобов'язати виплачувати борги померлих родичів

середа, 1 травень 2024, 20:04

Українцям можуть заборонити відмовлятися від спадку, якщо у померлого були борги перед кредиторами. Це можна буде зробити тільки після погашення заборгованості в межах вартості успадкованого майна. Про це йдеться у законопроєкті №11220, який було зареє...