Свят стане менше: Названі вихідні дні в Україні в 2018 році

Свят стане менше: Названі вихідні дні в Україні в 2018 році

Ілюстрація: ukrinform.com

В Україні в 2018 році кількість святкових вихідних днів може скоротитися із 11 до дев'яти. Про це пише "Сегодня", повідомляють Патріоти України.

Раніше Інститут національної пам'яті опублікував законопроект щодо вихідних у країні. Якщо документ буде ухвалений, 8 березня і 9 травня будуть святковими, але робочими.

"Оскільки святкування державних свят має сприяти відновленню історичної пам'яті і формуванню національної ідентичності громадян України, на статус державного можуть претендувати тільки ті дати і події, які зіставляються з державними та історико-культурними", - йдеться в пояснювальній записці до проекту.

Також у 2018 році переносити вихідний, який збігається з суботою або неділею, не будуть (крім вихідних на Великдень і Трійцю).

У зв'язку з цим, вихідними залишаться:

Новий рік - 1 січня

Різдво - 7 січня

Великдень - дата змінюється

День Святої Трійці - дата змінюється

День праці - 1 травня

День пам'яті і примирення - 8 травня

День Конституції - 28 червень

День Незалежності - 24 серпня

День захисників України - 14 жовтень

Нагадаємо, мережу вразив знімок ветерана АТО з ампутованими кінцівками на параді в Києві.

У РФ студентів відраховують за відмову проходити навчальну практику на військових підприємствах

середа, 8 травень 2024, 18:55

У Росії студентів Балтійського державного технічного університету "Военмех" спрямовують на військові підприємства у межах навчальної практики, а в разі відмови студента проходити її - відраховують з вишу Про це повідомляє Центр національного спротиву. ...

Попит падає: Європейці відмовляються від споживання м'яса - дані дослідження

середа, 8 травень 2024, 18:54

Споживання м'яса поступово, але вірно падає у Європі. У 2023 році в країнах ЄС на душу населення припало в середньому 64,2 кг м'яса. Але між окремими державами-членами ЄС є великі відмінності. Про це пише ISN з посиланням на дані Agrarmarkt Information...