Світ міг бути інакшим: У Білорусі відшукали місце, де шведський король Карло XII розбив війська Петра I (відео)

Перелякані московити готові були віддати питому частку свого царства, щоб зупинити шведів. Шведська імперія відійшла у минуле у XVIII. Французська у XIX. Німецька та Британська - у XX. Наразі черга відсталої Росії зазнати розпаду "тюрми народів".

Битва при Головчині. Ілюстрація: Вікіпедія.

Вийшов 11-й випуск військово-історичного збірника «Могильовський пошуковий вісник». У ньому надруковані невідомі до цього результати розвідувальної експедиції по місцях Великої Північної війни 1708 року, передають Патріоти України із посиланням на 6tv.by.

Головчинський бій 1708 року невдало склався для російської регулярної армії. Але він розкрив недоліки в управлінні військами і допоміг краще підготуватися до нових битв (Доброго, Лісова, Полтава). 310 років минуло з дня легендарної битви, але земля ще зберігає чимало свідчень тієї далекої війни. Пошуковий клуб «ВІККРУ» в ході розвідувальної експедиції встановив точне місце, «де в останній раз зійшла зірка щастя Карла XII». До цього вважалося, що події при Головчині розвивалися в дещо іншому місці.

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...