Світла пам'ять, Козаче!: У Києві попрощалися з бійцем ЗСУ з Луганщини, який загинув напередодні нового року під Авдіївкою (фото)

До війни Леонід Проводенко жив у Луганській області і працював інспектором з охорони природи. Після початку війни він з сім'єю переселився до Києва і пішов добровольцем на війну.

Прощання з Леонідом Проводенком. Фото:Цензор.НЕТ

Київ попрощався з легендарним бійцем мотопіхотного батальйону сил АТО Леонідом Проводенком, який трагічно загинув під час бою з терористами в переддень Нового року в районі Авдіївки. Про це пише Диалог, інформують Патріоти України.

Прощання з солдатом української армії почалося сьогодні вранці в центрі столиці. ЗМІ повідомляють, що терористи викрали мертве тіло українського бійця, знущалися над ним і виклали відеозапис в Інтернет.

Журналісти повідомляють, що до війни Проводенко жив у Луганській області і працював інспектором охорони природи. Він був одружений і мав двох синів. Після початку війни він з сім'єю переселився до Києва і пішов добровольцем на війну.

Служив у 12 батальоні, завжди опікувався молодшими товаришами, наслідував козацькі звичаї. Мріяв звільнити рідне село і повернутися до батьківської хати, до улюбленої роботи.

Про славного Козака Леоніда вже складають вірші, які виклали на сторінці 72-ї гвардійськовї ОМБР у Facebook:

Шматують пси козацьке тіло,

бо сам Козак на небесах.

Нікчемну зграю в раж вкотило.

Нема душі в скажених псах.

До Світла Світло, в світлий Промінь.

Тому що з нами, хлопці, Бог!

Про Козака наш світлий спомин.

За Леоніда - в орків "ВОГ"!...

Слухав пісню німецькою: Пенсіонер з Росії опинився в центрі "фашистського" скандалу

середа, 8 травень 2024, 22:57

У російському селищі Шахтарськ на Сахаліні розгорівся скандал навколо місцевого пенсіонера, якого звинуватили у "фашизмі" за прослуховування старої німецької військової пісні Wenn die Soldaten. Про це повідомляють російський Telegram-канал Baza, переда...

Тільки жінки та діти: Українських чоловіків більше не чекають у притулку для біженців у Нідерландах

середа, 8 травень 2024, 22:44

Українським чоловікам більше не раді у головному пункті прийому біженців у Нідерландах. Йдеться про Jaarbeurs Hall 5 в Амстердамі. Ще з лютого цей притулок частково відмовляв у притулку певним категоріям українців. А зараз відмовляє у наданні тимчасово...