"Світле майбутнє" радянського зразка: Без хреста і порно. Дитяча праця і вантажівки на дровах в ядерній КНДР (відео)

​Вперше за останні 10 років українському журналісту пощастило побувати в найзакритішій країні світу.

Скрін відео

Рейс до Пхеньяна відправляється в обід. Сполучення із КНДР здійснюють єдині державні авіалінії соціалістичної Кореї. Про це розповідається в сюжеті кореспондента каналу ICTV, передають Патріоти України.

Протягом польоту на моніторах транслюють концерти в стилі – “голубий вогник” і соціалістичну пропаганду. Аеропорт дивує чистотою та кількістю сек'юріті. Усіх ретельно перевіряють. В країну заборонено провозити порнографію, Біблію і літературу, яка, на їхню думку, є негативною щодо КНДР.

Пхеньян – місто без реклами – відсутність біл-бордів перше, що кидається в очі. Замість них купа плакатів у радянському стилі, портрети і пам’ятники вождів.

В готелі є інтернет і телефонний зв’язок. Однак і те і інше неймовірно дороге і з купою обмежень.

В готельному номері є телебачення і навіть іноземні телеканали. Місцеві ж мешканці, мають доступ лише до трьох – на яких безупинно крутять пропагандистські програми про вождів.

Перша зупинка селище Мангьонде в передмісті Пхеньяна. Саме тут за офіційною версією у солом’яній хаті народився майбутній лідер соціалістичної Кореї Кім Ір Сен.

Сьогодні це Мекка для усіх мешканців Північної Кореї. Середа, будній день. Діти мали б бути в школі, дорослі на роботі. Втім, тисячі людей несуть сюди квіти.

На випадок пожежі у будівлі в першу чергу рятують не людей, а саме портрети вождів. У багатьох із них навіть є свої охоронці.

Для виїзду із Пхеньяна, так само як і для в’їзду, потрібно мати спеціальний дозвіл. Фасадна столиця лише для обраних місцевих. Узагалі будь-яке пересування за межі регіону свого проживання заборонене без необхідних паперів.

По дорозі раз по раз минаємо машини, що зламались. А ще дивують вантажівки, які димляться. Це автомобілі, які їздять на дровах. В країні дефіцит пального.

На полях практично відсутня сільгосптехніка – землю обробляють волами та вручну. Нагадала радянське минуле картинка із дітьми, які працюють на землі.

У країні понад 5 мільйонів військових – це кожен 5-й мешканець КНДР. Престиж військової служби прививається із раннього дитинства.

Після цієї поїздки у журналіста Фактів тижня з’явилось ще більше запитань. Але повертатись сюди йому не хочеться – принаймні поки.

Тато чи мама? Вчені пояснили, від кого діти успадковують розумові здібності

четвер, 28 березень 2024, 18:30

Інтелект, як і інші здібності дитини визначається спадковими факторами та неспадковими факторами. Як стверджують вчені інтелект - це лише на 40–60% спадковість, решта залежить від впливу середовища. Науковців давно цікавило питання, хто в цих відсотках...

Шокуючий інцидент: На Кіровоградщині чоловік відібрав зброю у поліцейського та вистрілив собі у голову

четвер, 28 березень 2024, 17:23

У місті Світловодськ Кіровоградської області чоловік скоїв самогубство, відібравши зброю у поліцейського. Пpо це "Суспільне" повідомила речниця територіального управління Державного бюро розслідувань у місті Миколаїв Ольга Проценко, передають Патріоти...