Сила, якій можна довіряти: У мережі показали досягнення 2016 року в українській армії (відео)

Українська армія стала однією з найбільших армій Європи.

Ілюстрація:www.bbc.com

Журналісти розповіли про досягнення українського оборонного сектору у році, що минає. Відеодобірку добрих новин з української армії оприлюднила агенція Stratcom Ukraine. Ролик розміщений на сторінці Міноборони України у Facebook, інформують Патріоти України.

Автори відео нагадали, що у 2016 році в українській армії служили 250 тисяч військових, тобто на 100 тисяч більше, ніж у 2014.

Відтепер це одна з найбільших армій у Європі. Лише цього року контракти із ЗСУ підписали 65 тисяч українців. Близько 7 тисяч вступають до армії щомісяця. Видатки на оборону зросли вдвічі у порівнянні з 2014 роком. Тепер у нас є 5 батальйонів, підготованих за стандартами НАТО. Цього року відбулось майже 900 навчань, 20 – на рівні бригади. Була створена спільна литовсько-польсько-українська бригада.

Українські військові взяли участь у 10 міжнародних навчаннях. 700 іноземних інструкторів тренували українських бійців протягом року. Також в Україні з’явилися Сили спеціальних операцій, частини спецпризначення та підрозділи інформаційно-психологічних спеціальних операцій.

Автори відео підрахували, що з початку АТО року ЗСУ отримали 8400 нових та модернізованих зразків озброєння та техніки. Лише протягом цього року розроблено 11 інноваційних зразків.

Українську військову продукцію закуповують понад 60 країн. 63% українців довіряють ЗСУ, це на 18% більше, ніж минулого року.

Посол розповів, як змінилося ставлення Ізраїлю до українських біженців за останні два роки

п’ятниця, 19 квітень 2024, 1:45

Ізраїль став набагато відкритіший до співпраці з Україною. Українським біженцям надається безпрецедентна допомога, зокрема їм продовжують туристичні візи та дали право на роботу. Про це в інтерв’ю "Главкому" розповів посол України в Ізраїлі Євген Корні...

Безпрецедентний жест щодо іноземця: Зеленський нагородив орденом "За заслуги перед Україною" Алена Делона

четвер, 18 квітень 2024, 22:08

Президент України Володимир Зеленський нагородив легенду французького кіно Алена Делона орденом «За заслуги перед Україною». Про це повідомив посол України у Франції Вадим Омельченко у соцмережах, а також на французькому телебаченні, передають Патріоти...