Таємниця філософського каменю відкрита: Ізраїльські вчені створили штучне золото

​Таке золото має підвищену механічну міцність, стійкість до високих температур, а також підвищеною провідністю електрики і тепла.

Ізраїльські вчені створили штучне золото. Ілюстрація: ru.123rf.com.

Дослідникам ізраїльського університету Техніон вперше в історії вдалося виростити штучне золото в лабораторних умовах. Згідно з публікацією у виданні Jerusalem Post, дане відкриття - це справа рук аспірантки факультету інженерії матеріалів Марії Койфман-Крістософ, яка працювала під керівництвом професора Боаза Крій. Подробиці процесу отримання штучного золота вчені опублікували в журналі Nature Communications, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Техніон - це один з провідних вузів Ізраїлю, що спеціалізується на технічних науках. Він був відкритий в 1924 році, і за час його роботи стіни закладу покинули тисячі професійних інженерів і вчених. Саме тут в 80-і роки були винайдені оптичні волокна, відкриті квазікристали, а також співробітники університету зробили величезний внесок у розвиток хімії. Нітрохи не дивно, що саме дослідники Техніона першими в світі змогли виростити штучне золото.

«При створенні штучного золота ми були мотивовані виключно науковим інтересом, - розповідає Марія Койфман-Крістософ, - Але, як виявилося, отриманий матеріал володіє безліччю потенційних переваг перед природним золотом».

Штучний матеріал був отриманий в формі пористого монокристалла, який має безліч переваг перед полікристала, зважаючи на наявність безперервної кристалічної решітки. Таке золото має підвищену механічну міцність, стійкість до високих температур, а також підвищеною провідністю електрики і тепла.

Розстріл поліцейського патруля: Стало відомо, скільки зброї було в авто військових, що вчинили вбивство

вівторок, 23 квітень 2024, 9:32

Він зазначив, що усю зброю зловмисники викинули у водойму. . Рихлюк уточнив, набої мали калібр 5,45, а на місці події ще працюють слідчі. . Зі слів підозрюваних, вони везли боєприпаси у свій будинок на території області. . Також Рихлюк додав, що ...

Спадок Володимира Мономаха: Після дуже довгої реставрації в Києві відкрили для відвідування одну з найстаріших церков України

вівторок, 23 квітень 2024, 9:23

У Національному заповіднику "Києво-Печерська лавра" відкрилася для відвідування церква Спаса на Берестові. Це одна з найдавніших християнських пам'яток Києва датована початком кінцем XI - початком XII століття. Кошти на будівництво храму надав знаменит...