"Так потужно не стріляли ще з літа", - цивільне населення поблизу Світлодарської дуги про свої враження

"Стріляють так, що вікна в будинку тремтять. Вчора не було світла кілька годин, мобільний зв'язок не працює. Як можна жити на лінії розмежування?", - скаржаться мешканці Світлодарська.

Під Світлодарськом загострення бойових дій. Фото: poltava.biz.ua.

Жителі прифронтового Світлодарська у зв'язку з запеклими боями сил АТО з бойовиками розповіли про обстановку в місті. У коментарі "Апострофу" одна з місцевих мешканок Катерина зізналася, що так міцно не стріляли ще з літа, передають Патріоти України.

"Багато, звичайно, бояться, тому сидять по домівках і перечікують, поки все це скінчиться. Але одночасно з цим на вулицю виходить гуляти багато молоді, діти ходять у садочки та школи... Наші люди звикли вже, як ніби нічого і не відбувається", - розповіла жінка.

"Чесно — задрали вже! - додає ще одна світлодарчанка Марія. - Стріляють так, що вікна в будинку тремтять. Вчора не було світла кілька годин, потім відновили. Кажуть, лінії електропередач перебило, нас перевели на резервні. Але мобільного зв'язку досі немає — жодного. Воду теж відключали, правда, вже дали. Я тут з березня живу, їхала як переселенець у Харків, жила в містечку для переселенців, але потім нам з дитиною сказали, що в місті, мовляв, тихо, повертайтеся. Дійсно "тихо" — ні банкоматів, ні пошти нормальної, нічого. Зараз дитина в садочок почала ходити, але якщо в місті буде ще гірше, то доведеться її знову рятувати і їхати. Не хочеться дитину смикати, ну а що поробиш, як можна жити на лінії розмежування?"

На Київщині 5 підлітків "запросили в гості" та зґвалтували малолітню дівчинку

субота, 20 квітень 2024, 18:15

У Київській області судили 5 підлітків через групове зґвалтування малолітньої дівчини. Серед підозрюваних - дорослий хлопець, студентка 1 курсу училища, яка має на утриманні дитину, учень 9 класу та дві учениці 8 і 9 класів. Про це йдеться у вироку Вас...

"Це сигнал, що надурили": Військовий-нардеп розніс позицію влади щодо демобілізації в Україні

субота, 20 квітень 2024, 17:30

Відсутність закону про демобілізацію демотивує українських військовослужбовців. Якщо влада встановить бодай якісь, але чіткі терміни для демобілізації, то це навпаки спрацює в плюс та додасть бойової наснаги Збройним силам України. Про це телеканалу "Е...