Такого діагнозу не існує: Супрун розвінчала міф про ще одну хворобу

У міжнародній класифікації хвороб остеохондроз існує, проте його специфіка суттєво відрізняється від того, як його трактують деякі лікарі в Україні.
Уляна Супрун. Фото: соцмережі.

Популярного діагнозу, який призначають пацієнтам – остеохондроз – не існує в медичній практиці в Україні. Він стоїть у списку разом з дисбактеріозом та вегето-судинною дистонією. Про це написала виконувач обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун у Facebook, передають Патріоти України.

"У міжнародній класифікації хвороб остеохондроз існує, проте його специфіка суттєво відрізняється від того, як його трактують деякі лікарі в Україні. Це група рідкісних захворювань, що пов’язані з порушенням нормального розвитку росту кісток з ураженням центрів окостеніння в епіфізі", – пише Уляна Супрун.

В Україні, пацієнт, який приходить до лікаря зі скаргами спини, може почути діагноз – остеохондроз. Для обстеження медики призначають пройти рентген, МРТ, приписують знеболювальні та інші дорогі препарати.

У західних країнах лікарі використовують симптоматичний діагноз – "back pain" (просто біль в спині). Пацієнту рекомендують максимальне збереження фізичної активності, лікувальні вправи або нестероїдні знеболювальні препарати

Якщо у вас болить спина, необхідно:

– Залишатись рухливим наскільки це можливо та намагатися продовжувати свою щоденну діяльність. Тривала відсутність активності може погіршити стан.
– Виконувати прості вправи для спини.
– Вживати протизапальні знеболювальні засоби (після консультації з вашим лікарем).

Хто б сумнівався: Міжнародні експерти знайшли порушення в справі Коломойського

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:27

У справі бізнесмена Ігоря Коломойського, який знаходиться під вартою за підозрою у заволодінні коштами «Приватбанку», є порушення одразу трьох статей Європейської конвенції з прав людини (ЄКПЛ). Такого висновку дійшли експерти моніторингової місії IAC ...

У фінському місті на кордоні з Росією зрізали прапор України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:59

Український прапор, що майорів перед мерією фінсько міста Лаппеєнранта, за останній тиждень двічі зазнав вандалізму. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України. Невідомі обрізали мотузки, на яких тримався прапор, після чого він опинився на земл...