Такса стала мамою для шести кошенят (фото)

Ветеринари стверджують: якщо у тварини прокидається материнський інстинкт, їй вже не важливо, якого дитинча роду-племені: вона буде опікати його, як власного.

У російському місті Єльц такса всиновила та вигодувала шістьох кошенят. Фото: Аргументы и факты.

Кошенята осиротіли, коли їх мати померла при пологах. Беззахисна малеча могла загинути, якби не такса на прізвисько Чара, яка прийняла їх як рідних і вигодувала своїм молоком, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Власниця такси Тетяна Куликова каже, що ніколи не сумнівалася в доброті і чуйності своєї вихованки. Собака в родині Куликових живе вже два роки і не раз проявляла материнський інстинкт.

"Чару ми взяли ще маленьким цуценям, а через сім місяців у неї несподівано з'явилося молоко, хоча вона ні разу не щенилась, - розповідає Тетяна. Я спочатку переживала, але знайомий ветеринар запевнив, що це нормальне явище".

Господарі вважають, що спровокувати помилкову вагітність могло поява в будинку кошеняти, якого вони підібрали на вулиці. Правда, прожило воно в сім'ї всього три дні - потім його забрали інші люди. Але, мабуть, цього часу вистачило, щоб у Чари прокинувся материнський інстинкт.

"Їй тільки дай кого-небудь поняньчити, - посміхається Тетяна. Минулої весни вона спробувала "усиновити" ціпля, яке втекло від курки. Принесла його на подвір'я і почала вилизувати, але побачила господиня курки і забрала. Потім було козеня, але теж не склалося".

Коли в черговий раз у собаки прибуло молоко, Тетяна дала оголошення в інтернеті, щоб звертались, якщо потрібно вигодувати якусь тваринку. В цей же день відгукнулася дівчина з Липецька. Виявилося, що її кішка померла під час пологів, сиротами залишилися шестеро кошенят.

"Для нас це був незвичайний досвід, ми боялися, що вона їх не прийме. Коли Чарі підклали кошенят, вона розгубилася, навіть злякалася - аж надто їх було багато. Але все ж погодувала, хоч і з округленими від подиву очима", - сміється Тетяна. А вже через пару годин поралася з ними, як з рідними. Як показує практика, якщо у тварини прокидається материнський інстинкт, їй вже не важливо, якого дитинча роду-племені: вона буде опікати його, як власного. Малюкам поготів - нявкає їх мама або гавкає. Головне, щоб харчування надходило без перебоїв".

Чара з великим задоволенням проводить час з усиновленими кошенятами: годує їх молоком, вилизує їм шерсть, зігріває і, як турботлива матуся перетягує в зубах з місця на місце. Сплять теж разом. Самі кошенята цілком задоволені новою матір'ю. Радісно мурчать у неї під боком, грають з хвостом і кусають за вуха. Чара ж терпляче зносить витівки "бешкетників", як і годиться справжній матері. Так малюки ростуть і набираються сил під її пильним наглядом. Але незабаром їх доведеться розлучити: кошенятам вже підшукали нового господаря.

"Не уявляю, як Чара це переживе, - каже Тетяна. - Адже вона до них уже звикла".

Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...

Раніше був на фронті: У Волинському ТЦК розповіли про стан військового, якого ножем поранив цивільний

четвер, 28 березень 2024, 10:56

Працівник ТЦК та СП, якого у Нововолинську під час виконання службових обов'язків вдарив ножем місцевий житель, раніше воював. Про це повідомили на сторінці Волинського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, передають ...