Таки небезпечна: У ще одній країні заборонили "ВКонтакте"

Ряд провайдерів Індії заблокував російську соціальну мережу "ВКонтакте". Причиною такого рішення стали так звані "групи смерті", які підштовхують підлітків до самогубства. Про це пише The Times of India, передають Патріоти України.

Тепер у користувачів в Індії, які хочуть скористатись соцмережею, з’являється повідомлення: "URL-адресу заблоковано відповідно до інструкцій Компетентного урядового органу/відповідно до розпоряджень суду".

Інформацію про блокування підтвердили і у міністерстві ІТ-технологій. У відомстві пояснили, що така заборона є тимчасовою, запровадили її на час проведення перевірки. Наразі правоохоронці з'ясовують, чи пов'язана хвиля самогубств із цими "групами смерті".

Нагадаємо, в Україні соцмережа "ВКонтакте" заборонена з 16 травня. В Україні її заборонили через інформаційну війну Росії, одним із інструментів якої є "ВКонтакте".

Підвищення пенсій з 1 квітня зачепить не всіх українців: Все, що треба знати

четвер, 28 березень 2024, 14:37

З 1 квітня в Україні заплановане збільшення мінімальної зарплати, що вплине на деякі соціальні виплати, передають Патріоти України. Як пише biz.nv.ua, зокрема, після цього мають підвищитися пенсії громадян віком 65+ з повним страховим стажем (35 років...

"Сталося через укус кліща": Спливли подробиці смерті ексфутболіста збірної України Шершуна

четвер, 28 березень 2024, 14:24

Відомий український футболіст Богдан Шершунпомер 7 січня у Бельгії від раку мозку, до якого призвів укус кліща. При цьому лікарі надто пізно зуміли діагностувати тяжку хворобу, яка спричинила смерть ексгравця національної збірної у віці 42 років, пере...