Таланти України: Винахід нашого співвітчизника може спричинити революцію в енергетиці (відео)

Ідею свого вітряного ротора автор розробляв близько 15 років. Перший патент на експериментальний виріб отримав 2008 року. Відтоді триває процес вдосконалення конструкції, розробка різних форм і розмірів генераторів.

Вітрогенератор Олексія Оніпка

Президент ВГО “Українська Академія Наук”, заслужений винахідник, лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки, доктор технічних наук Олексій Оніпко створив незвичайний вітрогенератор з високою ефективністю, повідомляють Патріоти України з посиланням на газету «День».

Ротор Оніпка починає працювати при швидкості вітру 0,1 метри за секунду. Тоді як звичні лопатеві вітряки починають крутитися у кращому випадку при швидкості 3 м/сек., а як правило 4-6 м/сек.

При швидкості вітру понад 15 м/сек. ККД ротора Оніпка і звичного лопатевого вітряка стають однаковими. Проте, у більшості регіонів України середня швидкість коливається у межах 2-6 м/сек.

Трьохметровий ротор здатен давати потужність до 3 кіловат при сильному вітрі.

У середньому за місяць він виробляє близько 300 кіловат-годин електроенергії.

На Всесвітньому конкурсі з відновлювальної енергетики цей винахід визнали найкращою розробкою в світі, він отримав Гран-прі «Зелений Оскар».

Змусили через правила "Укрзалізниці": Військовослужбовець Нацгвардії змушений був їхати в тамбурі потяга (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:44

Військовослужбовець Нацгвардії дорогою від Києва до Чернігова змушений був їхати в тамбурі потяга, бо йому не дозволили зайняти своє місце згідно з придбаним квитком через його службову собаку – лабрадора. Про цей випадок повідомив на своїй сторінці у ...

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...