"Там немає нічого свого, вони все копіюють з інших країн": Експерт розповів, звідки узялася ідея "русского мира" (відео)

"Русский мир" - це слабка спроба копіювання Pax Americana (американський світ) або Pax Britannica.

"Русского миру" немає. Є тільки російський плагіат. Фото: соцмережі.

Росіянам немає чого запропонувати світу. Всі їх теперішні тези - це наслідування з інших країн. Про це в інтерв'ю розповів футуролог Андрій Заблоцький, передають Патріоти України.

"Русский мир" - це слабка спроба копіювання Pax Americana (американський світ. Політичне, культурне та економічне домінування США після Другої світової війни. - ред) або Pax Britannica (період домінування Британської імперії на морі і в міжнародних відносинах, починаючи з битви при Ватерлоо 1815 року і закінчуючи Першою світовою війною. - ред.). Зараз маємо американський світ із розповсюдженими через Голлівуд його цінностями", - пояснює він.

"Матрьошка - японський винахід. Пельмені - китайський. У Радянському Союзі була привабливою ідея комунізму - рівність людей. А зараз мене кличуть у світ, де найбільша чеснота - бути росіянином. Навіщо мені це? Я - не росіянин. Які ще цінності? Культура, філософія? Якщо хочеш похворіти на депресію - почитай Достоєвського. Культури споживання нема. Побутової - теж. Росія користується усім чужим: технологіями, грошима, цінностями", - додає Андрій Заблоцький.

Джерело: Gazeta.ua

А ви це знали? Українцям розповіли, як довго потрібно зберігати паперові платіжки за електрику

вівторок, 23 квітень 2024, 11:22

Не виключено, що невдовзі українцям платіжки за комунальні послуги будуть надходити лише в електронному варіанті, передають Патріоти України. Те, що паперові документи потрібно зберігати протягом трьох років, у компанії YASNO назвали «міфом», відзначи...

Оце так: На Одещині прикордонник втік до Молдови у той час, коли його брат воює на фронті

вівторок, 23 квітень 2024, 10:27

На Одещині прикордонник під час патрулювання вирішив втекти до Молдови у той час, коли його брат боронить Україну на фронті. Про це повідомили у соцмережах, передають Патріоти України. Інцидент нібито трапився у селі Серпневе колишнього Тарутинського ...