"Технічний організатор" був досвідченим: Замовник убивства Бабченка за кілька днів до його "смерті" втік у РФ

Інформація про існування "списку 30" була відома спецслужбам ще до затримання Бориса Германа.

Борис Герман. Фото: ЕРА.

На зустрічі з фігурантами "списку 47", зібраного в межах справи про замах на російського журналіста Аркадія Бабченка, СБУ показала ту саму "презентацію" з доданням матеріалів кримінального провадження, яку продемонстрували послам G7. Про це пише видання INSIDER із посиланням на джерела, передають Патріоти України.

За даними видання, необхідність імітації смерті Бабченка викликає сумніви, оскільки ім'я замовника злочину було вже відоме спецслужбам, а сам підозрюваний утік до Росії за кілька днів до "виконання" замовлення. Залишок суми за вбивство підозрюваний в організації замаху Борис Герман кілеру не передавав. За даними слідства, у Германа не було ідеологічних мотивів для скоєння злочину, проте він мав проблеми з грошима і бізнесом. Інформація про існування "списку 30" була відома спецслужбам ще до затримання Германа.

Джерела видання повідомили, що у слідства є ще один свідок, який може бути "технічним" організатором процесу пошуку кілерів та отримання зброї. Його затримали, він перебуває під вартою. Правоохоронці частково "засвітили" його послам і журналістам зі "списку 47".

Співрозмовники видання розповіли, що спецслужби дістали список із 30, а пізніше 47 потенційних жертв із листування з Германом. Джерела видання серед правоохоронців розповіли, що список і далі поповнюють, дістаючи видалені файли з телефонів Германа й затриманого "свідка".

Аудіозаписів розмов Германа з російськими кураторами у СБУ немає. Є тільки запис розмови Германа зі "свідком", де вони торгувалися щодо ціни за вбивство людей зі списку. За інформацією журналістів, на відміну від "слимака" Германа, "технічний організатор процесу" підкований у питаннях, про які говорить. Імовірно, саме він зв'язав Германа з "кілером".

"Літній сеньйор просто спить?": Бразилійка привезла в інвалідному візочку до банку труп, на котрого намагалась оформити кредит

п’ятниця, 19 квітень 2024, 4:15

У вівторок, 16 квітня, в Ріо-де-Жанейро жінка принесла в банк труп літнього чоловіка, щоб спробувати отримати кредит. Про це повідомляє бразильський телеканал TV Globo. . Зокрема, Еріка де Соуза Вієйра Нунес хотіла отримати кредит у розмірі 17 000 ре...

Посол розповів, як змінилося ставлення Ізраїлю до українських біженців за останні два роки

п’ятниця, 19 квітень 2024, 1:45

Ізраїль став набагато відкритіший до співпраці з Україною. Українським біженцям надається безпрецедентна допомога, зокрема їм продовжують туристичні візи та дали право на роботу. Про це в інтерв’ю "Главкому" розповів посол України в Ізраїлі Євген Корні...