Тепер це мій власний оберіг: Військовослужбовець хоче викупити в ЗСУ каску, яка врятувала йому життя (відео)

Військовий Андрій відбувся шрамом на щоці, та каже, що без каски "була б дірява голова".

Скрін відео

Назва населеного пункту Новоолександрівка все частіше з'являється в офіційних зведеннях з фронту, бо там найчастіше обстрілюють позиції українських військових. На атаковані позиції дуже непросто дістатися, бо дороги практично непрохідні навіть для вантажівок. Про це йдеться в сюжеті ТСН, зазначають Патріоти України.

Боєць із позивним "Зоря" розповідає, що довкола регулярно падають 82-міліметрові міни, котрі нищать дерева. Найчастіше вогонь ведуть уночі. Саме село де-юре є нейтральною сірою зоною, однак у нього для обстрілів українських позицій заходять бойовики.

Кулемети працюють просто із житлових будинків, аби спровокувати вогонь у відповідь і звинуватити українських армійців в атаках на мирних мешканців.

Днями збройні сили країни-окупанта святкували день ракетних військ і артилериста. У цей час на фронті було тихо. Однак бійці кажуть, що на свята поведінка ворога непередбачувана, тому слід постійно бути напоготові. "Ми знаходимось на передній лінії і жартувати із засобами безпеки не можна. Одному нашому військовослужбовцю каска якраз урятувала життя", - розповів прес-офіцер 24-ї бригади Володимир Фітьо.

Сам військовий Андрій відбувся шрамом на щоці, та каже, що без каски "була б дірява голова". Тепер ця каска – його власний оберіг. "Я цю каску нікому не віддам. Якщо доведеться, викуплю із Збройних сил України", - твердить боєць.

Не сподобалось, що гавкала: У Києві чоловік застрелив бельгійську вівчарку ветерана АТО

вівторок, 7 травень 2024, 15:26

У Києві 51-річний чоловік застрелив бельгійську вівчарку сусідів, і тепер йому загрожує 3 роки тюрми.Пса на прізвисько Чіп привезли із зони АТО у 2016 році. Він багато років охороняв будинок своєї родини, повідомляє Київська міська прокуратура, передаю...

Назад не повернуться? Українці активно отримують громадянство Чехії

вівторок, 7 травень 2024, 14:30

Щорічно близько 5000 іноземців отримують чеське громадянство. Більшість із них - українці (майже 50%) та словаки. Про це пише видання mukachevo.net, передають Патріоти України. Як пише видання, активно змінюють паспорти також росіяни, інтерес яких до ч...