Тепер за їх життя багато не дадуть: ФБР допоможе розпізнати вбивць Шеремета

Відповідь спецслужб США щодо вибухівки, через яку загинув Шеремет, очікується протягом місяця.

Американські співробітники ФБР допомагають у пошуку вбивць Павла Шеремета. Фото: topre.ru.

Національна поліція звернулася до Федерального бюро розслідувань США за допомогою у встановленні осіб, які заклали вибуховий пристрій під автомобіль журналіста Павла Шеремета. Про це розповів заступник начальника Нацполіціі Вадим Троян, пишуть Патріоти України з посилання на видання Українська правда.

"Ми звернулися до ФБР, вони обіцяли, що не просто допоможуть нам з фотороботами.У них сильніші програми пошуку і розпізнавання осіб", - сказав він.

За словами Трояна, відповідь спецслужб США щодо вибухівки, через яку загинув Шеремет, "очікується протягом місяця": американські експерти отримали кілька експертиз щодо речовини, з якої вона складалася.

Крім того, заступник начальника Нацполіціі зазначив, що у слідства з'явилася "більше відеозаписів", а тому розширився сектор. "Ми більше розуміємо шлях пересування підозрюваних", - зазначив він.

Нагадаємо, 20 липня о 07:45 ранку в центрі Києва був підірваний автомобіль редактора-засновника Української правди Олени Притули, в якому перебував журналіст Павла Шеремета. Він помер в кареті швидкої допомоги.

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що смерть Шеремета - це вбивство. Радник глави СБУ Юрій Тандіт заявив, що слідство розглядає шість версій причин вбивства журналіста.

Особлива небезпека? Вчені пояснили, як пестициди можуть впливати на розвиток хвороби Паркінсона

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:50

Науковці змогли пояснити, як саме довготривалий вплив пестицидів може збільшувати ризик виникнення хвороби Паркінсона, передають Патріоти України. У новому дослідженні, яке опублікували в науковому журналі Nature, вчені з Каліфорнії (США) намагалися з’...

Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...