Теракт в Ніцці: Французька поліція встановила особу вбивці

Терорист Мохамед Лахуаедж Булель орендував білу вантажівку в передмісті Ніцци за кілька днів до трагедії. Його метою було вбивство максимального числа людей.

Поліція Ніцци назвала ім'я вбивці. Фото: ВВС.

Правоохоронним органам вдалося точно встановити особу водія вантажівки, який врізався в натовп людей на Лазурному березі. Місцева газета Nice Matin повідомляє, що його звуть Мохамед Лахуаедж Булель, він працював кур'єром, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Видання Paris Match зазначає, що на місці теракту було знайдено два посвідчення особи. На даний момент невідомо, чи це підроблені документи або ж вони належать спільникові бандита.

Раніше стало відомо, що терорист орендував білу вантажівку в передмісті Ніцци за кілька днів до трагедії. Його метою було вбивство максимального числа людей.

Зараз в Ніцці закриті всі пляжі, скасовані всі громадські заходи. Влада міста рекомендувала гостям і місцевим жителям обмежити своє пересування по Ніцці. На Лазурному березі проходить кілька поліцейських спецоперацій. Очікується візит президента Франції Франсуа Олланда.

Нагадаємо, жертвами теракту стали 84 людини. Серед загиблих багато дітей і підлітків. За словами очевидців, вантажівка їхала повільно зигзагами. Один з байкерів спробував зупинити його, коли машина з'явилася на набережній, пізніше поліція відкрила вогонь по великих вантажівок. У ці хвилини водій розігнав авто до 60 км/год і більше двох кілометрів їхав по натовпу святкуючих людей. Потім злочинець почав розстрілювати тих, хто залишився в живих.

Падала, але вставала: 98-річна українка самотужки втекла з окупованої території (відео)

понеділок, 29 квітень 2024, 19:30

98-річна жінка пішки вийшла з окупованої частини Очеретиного. Поліцейські із загону «Білі янголи» спільно з військовими доставили її в пункт допомоги. Про це розповіли у Головному управлінні Нацполіції в Донецькій області, передають Патріоти України. Л...

Новий закон щодо мобілізації в Україні: Чи заберуть житло та авто через неявку до ТЦК

понеділок, 29 квітень 2024, 18:58

Напередодні набуття чинності нового закону, де йдеться про мобілізацію по-новому, серед юристів розпочались дискусії про те, чи стане, наприклад, несплачений штраф приводом для арешту та подальшого продажу з аукціону майна ухилянта, передають Патріоти ...