Терміново етапували до Москви: РФ готує українських політв'язнів до обміну - правозахисниця (відео)

Українців Геннадія Афанасьєва і Юрія Солошенка доправили до московського СІЗО.

Скрін відео

Несподівано в Московське СІЗО Лефортово 2 травня доправили двох українських політичних в'язнів – Геннадія Афанасьєва, засудженого на сім років за тероризм, і Юрія Солошенка, засудженого на шість років за шпигунство на користь України. Про це на сайті Відкрита Росії повідомляє правозахисниця, член Громадської спостережної комісії Москви (ОНК) Зоя Свєтова, інформують Патріоти України.

"30 квітня мене вивезли з колонії, де я сидів у ЄПКТ (єдине приміщення камерного типу), два дні я просидів у підвалі СІЗО в Сиктивкарі без матраца і білизни, без їжі, Посадили в літак і привезли сюди, в Лефортово," — передає вона слова Афанасьєва.

За його словами, в колонії він зазнавав принижень і знущань, зокрема, у нього відібрали всі речі, а сам він змушений був оголосити голодування. За офіційною версією, Афанасьєв і Солошенко прибули в СІЗО для проведення слідчих дій і судових розглядів".

Тільки жодних слідчих дій не проводять, стверджує правозахисниця. Обидва в'язні заповнили всі необхідні документи для екстрадиції в Україну. Солошенко вважає, що всі ці маніпуляції роблять для того, аби обміняти українських в'язнів.

"Чув, що міністр Лавров поїхав у Берлін. Повернеться звідти і скаже, коли нас повернуть додому", - переказала його слова Свєтова.

Працюють партизани? Російських військових хтось спеціально труїть - у Маріуполі померло 9 осіб, у РФ - ще 5

п’ятниця, 3 травень 2024, 7:45

Наразі спецслужби Росії займаються розслідуванням справи про навмисне отруєння російських військових у Маріуполі, внаслідок чого дев'ять із них померли, про що пише один із російських ресурсів, передають Патріоти України. Зокрема, співрозмовники виданн...

ВМС України поповнили ще двома бойовими одиницями флоту

п’ятниця, 3 травень 2024, 7:15

ВМС України провели церемонію підняття військово-морських прапорів на катерах "Ірпінь" та "Рені", які цього року передали ВМС Естонії. Подія відбулася з нагоди включення катерів до складу національного флоту України.Про це повідомляє ВМС України. Катер...