Терорист "ЛНР" розповів про страшні вчинки Плотницького в Луганську

Ще у 2014 році бойовик зіткнувся з тим, що самі ж окупанти беруть участь в обстрілі Луганська.

Сергій Бондар. Фото: білоруські ЗМІ

Бойовик так званої "ЛНР" з білоруського міста Бобруйськ Сергій Бондар, який приїхав у відпустку в рідне місто, розповів про страшні накази ватажка "республіки" Ігоря Плотницького. Про це він повідомив в інтерв'ю білоруському виданню "Радыё Свабода", передають Патріоти України.

Бондар сказав, що в 2014 році воював у батальйоні бойовиків "Зоря", отримавши під своє керівництво взвод розвідки. Там він майже одразу зіткнувся з тим, що самі ж бойовики беруть участь в обстрілі Луганська.

"Просто на наших очах із "зеленки" (лісиста місцевість, густі зарості, – "Апостроф") йдуть два постріли з міномета. Я з групою якраз був поруч, і ми стали прочісувати "зеленку". Двоє мінометники раз виходять на нас. Вони бігти - ми стріляємо з усіх стволів", - говорить Бондар.

"Тут мені дзвінок. Телефонує особисто Ігор Плотницький - він тоді був міністром оборони. Запитує: ви тепер де? Кажу - накриваємо мінометники в "зеленці". А він наказує: терміново йдіть, терміново на базу. Я кажу, та ви чого? Ми ось-ось їх візьмемо! А він кричить: це наказ, повертайтеся!" - додав білоруський бойовик.

Він зазначив, що після повернення на базу Плотницький наказав здати їм зброю. "Вже до того була підозра, що мінометники - це люди Плотницького. Це потрібно було, щоб посіяти паніку. Мінометники всі були колишні міліціонери з Луганська. Їх спеціально навчали мінометній справі, а місто вони знали, як свої п'ять пальців. Переміщалися на "швидкій", на водовозці, на чому завгодно", - заявив Сергій Бондар.

Після цього випадку білорус перейшов у так звану групу швидкого реагування "Бетмен" (командир – ліквідований 1 січня 2015 року Олександр Бєднов), де здобув нові докази причетності бойовиків "ЛНР" до обстрілу Луганська.

"Одного разу взяв одного коригувальника особисто. Ми його забрали, закинули в підвал, я склав рапорт. Через три дні мені кажуть, що приїхали люди Плотницького і його забрали - він вже ходить, гуляє по Луганську. Я йду до Бєднова, розповідаю все - а він тільки рукою махнув", - підсумував Бондар.

Шокуючий інцидент: На Кіровоградщині чоловік відібрав зброю у поліцейського та вистрілив собі у голову

четвер, 28 березень 2024, 17:23

У місті Світловодськ Кіровоградської області чоловік скоїв самогубство, відібравши зброю у поліцейського. Пpо це "Суспільне" повідомила речниця територіального управління Державного бюро розслідувань у місті Миколаїв Ольга Проценко, передають Патріоти...

Які хвороби крові та кровотворних органів звільняють від мобілізації в Україні - роз'яснення

четвер, 28 березень 2024, 16:56

В Україні з початку повномасштабного вторгнення РФ триває загальна мобілізація, під час якої військовозобов'язаних громадян призивають на службу в армію. Однак ціла низка захворювань є законною підставою для звільнення від мобілізації, передають Патрі...