Tesla інвестує три мільярди в SolarCity: Нас чекає масове переведення електромобілів на сонячну енергію

Компанія SolarCity займається проектуванням, фінансуванням і установкою сонячних енергосистем.

Ілон Маск (в центрі) інвестує в компанію SolarCity. Фото: 3dnews.ru.

Автомобільна компанія Tesla Motors зробила пропозицію про покупку SolarCity, яка займається проектуванням, фінансуванням і установкою сонячних енергосистем, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Засновник Tesla Motors Ілон Маск також є найбільшим акціонером і головою ради директорів SolarCity. Компанія пропонує купити SolarCity за ціною від $26,5 до $28,5 за акцію. В цілому ціна угоди становить майже $3 млрд.

Tesla будує в штаті Невада завод зі збору батарей, які використовуються, в тому числі, в системах накопичення енергії. Завдяки угоді компанія зможе запропонувати водіям можливість використовувати сонячну енергію для зарядки електромобілів.

У травні Tesla опублікувала свій звіт за перший квартал. Збитки компанії в порівнянні з першим кварталом минулого року зросли до $282 млн, але виявилися нижчими за прогнози аналітиків.

При цьому виручка збільшилася майже на 20%, а зростання замовлень на нові моделі помітно прискорилося. Котирування Tesla після публікації звіту виросли майже на 3%.

Шахраї використали соліста гурту ТІК Віктора Бронюка для того щоб ошукати українців

четвер, 2 травень 2024, 2:35

Соліст гурту ТІК Віктор Бронюк заявив, що став жертвою шахраїв. Про це він написав на своїй сторінці в Instagram. . За його словами, невідомі отримали доступ до його особистого Telegram-акаунту. Вони скористалися великою кількістю його прихильників і...

Мовний омбудсмен Кремінь розповів, у скількох школах України досі вивчають російську як окремий предмет

середа, 1 травень 2024, 23:32

Мовний омбудсмен Тарас Кремінь опублікував звіт за 2023 рік щодо дотримання мовного закону у різних сферах діяльності. Згідно з ним, в Україні залишилося три школи, в яких російську мову викладають як окремий предмет. Водночас 20% дошкільнят не розумію...