"Это омерзительно": Син Жириновського образив маленьку дівчинку, яка з'явилася на світ без рук (відео)

Син Володимира Жириновського, заступник голови Держдуми РФ Ігор Лебедєв заявив, що життя людей з особливими потребами "огидне", передають Патріоти України.

Лебедєв вступив у суперечку під репостом відеозапису в Twitter заступника голови Банку Росії Олександра Торшина. На кадрах - маленька дівчинка Василина, яка народилася без рук, тримає вилку пальцями ніг.

"Навіщо таким дітям дозволяють з'являтися на світ, адже це мученик, а не життя?! Сучасна медицина визначає патологію заздалегідь", - написав Лебедєв.

У відповідь на коментар депутата Держдуми Сергія Боярського про те, що позиція Лебедєва огидна, син Жириновського заявив: "Огидно, коли такі мучаться, а не живуть".

Пізніше в ефірі радіостанції "Говорить Москва" Лебедєв заявив, що листування було приватним і вибачатися він не збирається.

Прийомна мати Василини Ельміра Кнутсен зізналася "Ленте.ру", що не знає, як реагувати на слова Лебедєва.

"Я не знаю, як реагувати на такі речі, як слова цього політика. Для вірянина кожна людина - це Боже творіння, створене для прекрасного життя. А якщо хтось впевнений, що люди походять від мавпи, тоді позиція, що виживає найсильніший, - нормальна. Напевно, так думають багато", - сказала Кнутсен.

Виявилося, в родині Кнутсен четверо дітей, двоє з яких - прийомні діти з захворюваннями опорно-рухового апарату.

Керівник національного центру проблем інвалідності, експерт ОНФ у справах інвалідів Олександр Лисенко заявив Life.ru, що у випадку з Лебедєвим потрібно поставити запитання його батькові, Володимиру Жириновському.

"Запитання треба ставити татові, звичайно, тобто Володимиру Жириновському. І адже партія ЛДПР виступає зі здоровими ідеями і бере активну участь у вирішенні проблем інвалідів. Але, мабуть, тут дефект виховання. Не прищепили йому таку рису, як толерантність, розуміння, що всі ми різні і що, навіть перебуваючи в такому складному становищі, можна бути успішнішим і щасливішим, ніж багато здорових людей", - пояснив Лисенко.

Опалювальний сезон в Україні можуть завершити достроково, названо терміни і причину

вівторок, 19 березень 2024, 11:28

Опалювальний сезон в Україні цього року завершиться наприкінці березня через плюсову температуру повітря. Про це заявив голова НАК "Нафтогаз України" Олексій Чернишов, . "Зазвичай опалювальний сезон закінчується 15 квітня, але цього року, зважаючи на п...

В Україні повернули обов'язкову індексацію зарплат, але підвищення можна не чекати? Всі нюанси

вівторок, 19 березень 2024, 11:26

Для українських роботодавців повернули зобов'язання щороку проводити індексацію зарплат. У 2023 році дія такого правила була припинена, проте 2024-го її відновили. Утім, українцям не доводиться розраховувати на різке підвищення окладів - обов'язковій і...