Той, що проклинав Майдан: Відомий київський проповідник УПЦ розповів, як і де їм варто молитися за Путіна

Сильний словом протоієрей Ткачов тішився великою славою і славився непомірною гординею за свій талант. Однак події зими 2013-14 років виявили в нескромного пастиря нові грані.

Відомий київський проповідник УПЦ розповів, як і де їм варто молитися за Путіна. Фото: ruskolan.com.

У РФ протоієрей Андрій Ткачов, один з активістів православної соціальної мережі «Єліца», закликав її учасників і всіх бажаючих щодня в один і той же час молитися, крім іншого, за патріарха Кирила, президента РФ Володимира Путіна, за російське воїнство, а також за всі «ключові і важливі» моменти людського життя. Такий «ритуал» в мережі названий молитвою за угодою, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Що стосується молитви про главу держави, то в ній є такі слова:

«Помолимся о президенте государства нашего, о рабе Божьем Владимире.
Да вразумит его, и укрепит, и сохранит его от всякого зла Господь.
Да приведет к нему Господь мудрых, патриотичных и сильных друзей и помощников, наглых же и продажных вон да прогонит. Аминь».

Священик закликає всіх читати цю молитву кожен день о 21 годині за московським часом. Він підкреслює, що «часу це багато не займе, а плоди обіцяє великі».

Як наголошується, в цілому в реченні протоієрея нічого незвичайного, що виходить за рамки церковної традиції, немає, крім того, що в заклику священика деякі прохання, звернені до Всевишнього актуалізовані і наближені до «ключових і важливих» моментів людського життя.

"Визволитель" не стерпів відмови: У Севастополі окупант ударив дівчину ногою в обличчя за відмову танцювати лезгинку (відео)

неділя, 5 травень 2024, 10:43

Російські окупанти продовжують тероризувати мирне населення окупованих територій України. У Севастополі (Крим) військовий із угруповання "Шторм Z" ЗС РФ напав на дівчат. Постраждала записала інцидент на відео, передають Патріоти України. Інцидент трапи...

Надія на світле майбутнє: Благодатний вогонь прибув до України

неділя, 5 травень 2024, 10:25

Благодатний вогонь прибув до України. Пізно вночі скаути доправили його до пункту пропуску "Старокозаче", що на українсько-молдовському кордоні. Про це повідомили у Державній прикордонній службі України. Вогонь з Єрусалиму зустріли капелани та прикордо...