ТОП-10 електричних мотоциклів 2019 року (фото)

Як показав досвід Женевського автосалону, електричні автомобілі стають все більш популярними, і, хочемо ми цього чи ні, саме за таким типом машин стоїть майбутнє автомобілебудування.

Електротренди перекочували і у сферу двоколісного транспорту, де зараз також відбувається переломний момент через відмову від двигунів внутрішнього згоряння. Журналіст Сет Річардс з видання Motorcyclist зібрав 10 найцікавіших повністю електричних мотоциклів 2019-го, передають Патріоти України.

Harley-Davidson LiveWire

Представлений пару місяців тому, перший повністю електричний мотоцикл від легендарного американського мотовиробника буде коштувати від $30 тис.

За ці гроші компанія пропонує вам розгін з місця до 100 км/год за 3,5 секунд і максимальний запас ходу у 225 км.

Купити мотоцикл можна буде з осені 2019-го

Cake Kalk

"Шведська іграшка для бездоріжжя" вагою у 68 кг обійдеться вам в $14 тис. та є найлегшим мотоциклом цього класу.

З 16 кінськими силами і 42 Нм крутного моменту, цей "майже велосипед" повинен приносити багато задоволення його власникам на пересіченій місцевості.

Запас ходу байка на повному заряді складає 50 км, як і його максимальна швидкість.

Vespa Elettrica

Реінкарнація культового італійського моторолера у електронному вигляді.

Пікова потужність електромотора складає 4 кВт або 5,4 кінських сил. При цьому, моторолер повинен видавати 200 Нм крутного моменту. Одного заряду вистачить на 100 км їзди, а зарядити його можна буде за чотири години.

За таке задоволення потрібно віддати від $7 тис.

Sarolea Manx7

Більш серйозний агрегат з вуглецевого оптоволокна з 163 кінськими силами потужності і 450 Нм крутного моменту може проїхати до 330 км на повному акумуляторі у максимальній комплектації.

Розгін від нуля до сотні у Manx7 становить рівно три секунди.

Правда, вартість повністю електричного мотоцикла варіюється в діапазоні від $49 тис. до $56 тис., а всього компанія випустить лише 49 моделей.

Zero FXS

Мотовиробник, якого називають "Tesla у світі мотоциклів" пропонує максимальну версію байка FXS з акумулятором, об'ємом у 7,2 кВт-год, який можна буде повністю зарядити менш, ніж за дві години з наявністю швидкої зарядки.

Запас ходу мотоцикла в комбінованому циклі складає близько 90 км, а максимальна швидкість обмежена на 137 км/год. Все це реалізовано завдяки електродвигуну на 46 кінських сил потужності і 106 Нм крутного моменту.

Ціна мотоцикла з такими характеристиками - $10,5 тис.

Curtiss Zeus

Два електромотора загальною потужністю у 190 кінських сил і з 393 Нм крутного моменту нагадують про історичну спадщину мотоцикла та його швидкісні рекорди.

Zeus повинен забезпечити запас ходу в 450 км та розганятися від нуля до 100 км/год за 2,1 секунди. Вартість елктробайка поки невідома, але його продажі повинні стартувати в 2020-го.

Energica Ego

Перший італійський повністю електричний спортивний мотоцикл має максимальну швидкість в 245 км/год і максимальний запас ходу до 200 км.

Електромотор зі 145 кінськими силами потужності і 200 Нм крутного моменту будуть живити батареї, об'ємом у 11,7 кВт-год.

Ціна попередньої версії мотоцикла становила $25 тис.

KTM Freeride E-XC

Ще один електричний позашляховий мотоцикл створила відома компанія KTM.

Продажі моделі почалися в США ще з літа 2018-го, за ціною від $8,3 тис. За ці гроші виробник пропонує потужність у 21,5 кінських сил, крутний момент в 42 Нм та батарею, ємністю в 2,6 кВт-год.

Акумулятори повинні повністю заряджатися за 80 хвилин, а всього мотоцикл має три режими їзди з різним співвідношенням потужності та запасу ходу.

Tarform Scrambler

Чергову екзотику за $30 тис. представляє 180-кілограмовий мотоцикл з 80 "конячками" потужності і 270 км запасу ходу.

Щоб батареї об'ємом в 13,5 кВт-год вистачало на більше часу, максимальна швидкість мотоцикла обмежена на позначці у 152 км/год.

Lightning Strike

Нова модель "блискавки" отримає запас ходу в 241 км і таку ж максимальну швидкість.

На відміну від попереднього 200-сильного байка LS-218, за який потрібно було віддати близько $40 тис., модель Strike коштує всього $13 тис.

Головною особливістю акумуляторів мотоцикла стала швидкість їх зарядки: виробник обіцяє повне наповнення батарей електрикою всього за 35 хвилин.

Є певна тенденція: Чому українські біженці повертаються з-за кордону - дослідження

четвер, 28 березень 2024, 9:59

Українські біженці повертаються з-за кордону з різних причин. Найчастіше - з емоційних, але є й інші важливі чинники, передають Патріоти України. Як вибір країни та рівень доходів українців впливає їхнє на рішення повернутися до України, РБК-Україна ро...

Донечці ветерана АТО потрібна допомога! Оголошено збір на реабілітацію Лізи (фото)

четвер, 28 березень 2024, 9:50

"Доброго дня, дорогі патріоти та чуйні серця! Багато з вас знають нашу родину та нашу історію. Вже 12 років в нашій сімʼї зростає прекрасна та життєрадісна донечка Ліза, та, на жаль, через тяжкі пологи вона отримала діагноз ДЦП", - написала у редакцію ...