Топ-15 неймовірних природних явищ планети Земля (фото)

​У Танзанії є озеро, яке перетворює в камінь все, що в нього потрапляє, а в Венесуелі в гирлі річки Кататумбо 160 ночей у році з неба б'ють безперервні блискавки.

Планета Земля. Фото: YouTube.

Наша планета здатна дивувати приголомшливими місцями. І навіть в ХХI столітті, коли сучасна наука здатна пояснити дуже багато чого, Земля не перестає дивувати своэю красою і неймовірними феноменами. Представляємо вашій увазі топ-15 унікальних природних явищ, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

1. Живі камені. Чилі

З першого погляду, ці камені нагадують якісь органи тварин або людей, які були заточені в камінь. Проте, такі камені-органи можна знайти на пляжах в деяких місцях по світу.

2. Лінзовидні хмари

Такі хмари схожі або на НЛО або на в'єтнамські головні убори. Вони утворюються, коли вологе повітря проходить над горами.

3. Підводні круги на дні. Японія

В акваторії Японії на морському дні можна знайти дивні кола, які багато людей вважали раніше чимось надприродним. Насправді, їх створюють місцеві рибки сімейства іглобрюхих, які, ляскаючи плавниками в піску, принаджують самок, а паралельно створюють такі сюрреалістичні картини.

4. Дерева-кокони. Пакистан

Насправді, подібні дерева повністю заткані павутинням. Під час повені вони є єдиним місцем, де павуки можуть знайти притулок.

5. Вири

Подібні явища формуються приливними течіями, що прямують в різні боки. Вири можуть затягнути під воду плавців і навіть невеликі судна.

6. "Крижане "волосся"

Іноді на рослинах можна побачити незвичайні крижані "зачіски". Вони утворюються через хімічні реакції, викликані бактеріями, якими були вражені ці рослини. Після цього вода замерзає на них дуже нетрадиційним способом.

7. Велика блакитна діра. Беліз

Сформована в результаті ерозії, коли морське дно було набагато нижче, ця "дірка" в морському дні є улюбленим місцем для дайверів. Кругла карстова воронка діаметром 305 метрів обривається на глибину 120 метрів.

8. Вічний шторм. Венесуела

Цей шторм також відомий як "Блискавки Кататумбо". Завдяки унікальним погодним умовам в гирлі річки Кататумбо тут 160 ночей у році з неба б'ють безперервні блискавки (до 28 в хвилину).

9. Підводний водоспад. Маврикій

На Маврикії можна побачити унікальне явище - водоспад, який обрушується вниз ... під водою. Насправді, це ілюзія, що створюється піском, який засмоктує вниз в океан.

10. Льодовик, що кровоточить. Антарктида

Дослідники, які вперше побачили це місце в Антарктиді, охрестили його "кров'ю, яка тече з льоду" або "рідкої веселкою". Утворюється подібне явище завдяки відтоку оксиду заліза, який утворив іржу в солоній воді.

11. Вулканічні блискавки

Зазвичай виверження вулканів створюють величезну кількість електричного заряду і статичної електрики. Іноді це може привести до грози.

12. Квітуюча пустеля Атакама. Чилі

Подібне явище відбувається кожні кілька років, як правило, після сильного дощу. Протягом короткого часу пустеля Атакама буквально покривається квітучими рослинами.

13. Кам'яне озеро. Танзанія

Це більше схоже на сцену з науково-фантастичного фільму. В озері Натрон в північній Танзанії настільки високий рівень лужності (рН), що будь-яка тварина, яка потрапляє в його воду, буквально кам'яніє, припадаючи кальцієм.

14. Водоспад "Кінський хвіст". США, Каліфорнія

В Національному парку Йосеміті в лютому є кілька днів, протягом яких можна застати рідкісне явище. Сонячне світло падає на місцевий водоспад під певним кутом і перетворює його в "вогняний".

15. Синя лава. Індонезія

Подібний колір походить від згоряння сірчистих газів, які вириваються через тріщини вулкана при високих температурах. Створюється враження, що лава сяє блакитним і синім кольорами.

Мобілізація ув‘язнених в Україні: У парламенті розповіли, як це відбуватиметься

середа, 8 травень 2024, 16:23

У Верховній раді прийняли у другому читанні законопроєкт №11079-1 про добровільну мобілізацію ув‘язнених. Окрім осіб, що вчинили умисні вбивства, ґвалтівників і педофілів, до лав ЗСУ не зможуть вступити корупціонери, ті, хто вчинив злочини проти основ ...

Рада продовжила воєнний стан та загальну мобілізацію

середа, 8 травень 2024, 15:44

Верховна Рада проголосувала за продовження дії воєнного стану та загальної мобілізації в Україні. Цей правовий режим діятиме щонайменше ще 90 днів, а саме до 11 серпня 2024 року. Про це повідомляють у Telegram-каналі нардепа Олексія Гончаренка та у Tel...