Трагедія нічому не навчила? У Садового мріють і надалі вивозити сміття на Грибовицьке сміттєзвалище

У міськраді запевняють - альтернатив немає.

 Грибовицьке сміттєзвалище. Фото: ЖЖ

Львів продовжить вивозити відходи на Грибовицьке сміттєзвалище після ліквідації наслідків обвалу сміття. Про це розповіла начальник управління зовнішньоекономічних відносин та інвестицій Львівської міської ради Ольга Сивак, повідомляють Патріоти України.

"Грибовицьке сміттєзвалище іще має великий потенціал і якийсь час може приймати сміття. Коли рятувальники завершать свою роботу, туди продовжать вивозити сміття", - розповіла Ольга Сивак.

За її словами, Львівська міська рада активно веде перемовини з сільськими громадами, що живуть довкола Львова, однак ніхто наразі не зголосився надати площу під будівництво нового полігону для вивезення сміття.

"Наразі в нас немає альтернативи Грибовицькому сміттєзвалищу. Ми активно займаємось цим питанням. Нещодавно була досягнута попередня домовленість з громадою Грибович про будівництво нового сучасно полігону за європейським стандартами на місці гудронних озер", - зазначила Ольга Сивак.

Новий полігон мав би бути збудований за сучасними європейськими стандартами з відповідним дренажем, бетонними перекриттям тощо. "Це має бути сучасна інженерна споруда", - додала Ольга Сивак.

Додамо, що згідно приписів головного санітарного лікаря Львівщини Грибовицьке сміттєзвалище мало бути закритим ще 11 років тому.

Також варто зазначити, що слова чиновниці про можливість експлуатації цього сміттєзвалища не може відповідати дійсності, адже ще у 2013 році Державна екологічна інспекція Львівщини видала припис на припинення роботи сміттєзвалища.

Кабмін внесе зміни в правила перетину кордону через новий закон про мобілізацію: Кого зачепить

понеділок, 6 травень 2024, 12:50

У зв'язку з новим законом про мобілізацію в Україні, який набуде чинності 18 травня 2024 року, Кабінет міністрів внесе зміни до правил перетину кордону. Зокрема, вони стосуватимуться осіб, які мають право на відстрочку. Про це 6 травня повідомив речник...

Життя без пенсії? Чого чекати українцям, які не напрацювали трудового стажу, але досягли пенсійного віку

понеділок, 6 травень 2024, 12:43

В Україні громадяни, які взагалі не напрацювали страхового стажу при досягненні пенсійного віку - можуть претендувати на допомогу від держави, передають Патріоти України. . Такі виплати не є пенсією, а лише тимчасовою державною соціальною допомогою не...